A Zcash cége veszteséggel zárta az első negyedévet

A Zcash cége, az Electric Coin Company (ECC), az anonim kriptopénz fejlesztője veszteséggel zárta az első negyedévet. 

A Zcash (ZEC), anonimitásról elhíresült kriptopénz mögött álló cég, a Electric Coin Company a honlapján tetté közzé a 2019. év első negyéves pénzügyi jelentését.

A dokumentumból kiderül a Zcash cége havonta 186 ezer dolláros veszteséget termelt az év első hónapjaiban.

A cég minden hónapban 6157 ZEC érmét kap a működés finanszírozására és 2000 ZEC-et a dolgozók bérére. Ez az időszakra vonatkozó árfolyammal átváltva 449 ezer dollárnak felel meg. Mindeközben azonban a cég jelentése szerint az első negyedévben az átlagos működési költségek havonta 635 ezer dollárra rúgtak. Ennek ellenére a cég által birtokolt vagyon a negyedév végére 5.2 millió dollárról 6.4 millió dollárra nőtt, mely tartalmazza a cég dollár és ZEC állományát is.

Elképzelhető, hogy további forrás bevonására is szüksége lesz a cégnek hosszútávon. Az Electric Coin Company igazgatója és a Zcash alapítója, Zooko Wilcox már júliusban felvetette a lehetőségét annak, hogy egy a fejlesztési alap létrehozására lenne szükség.

Zcashnek nem volt könnyű a második-harmadik negyedéve sem. Pár héttel ezelőtt például Zcasht kivezette a Coinbase az Egyesült Királyság területén élő felhasználók fiókjából. A döntés azután érkezett, hogy korábban az adóhatóság, a HM Revenue & Customs bejelentette, a tőzsdék kötelesek beszolgáltatni az ügyfeleik és tranzakcióik adatait a hatóságnak, ami teljesen szembe megy a Zcash anonim alapelvével.

Kedves Olvasó! Érdekes chartok, hasznos mémek, vicces befektetési ötletek, vagy fordítva? A BitcoinBázis Telegram-csatornáját a cikkmegosztáson túl egyedi tartalmakkal is bővítjük. Gyere, nézz be te is! Minden poszt alatt lehet kommentálni, kérdezni, panaszkodni, kritizálni. A csatorna címe: http://t.me/bitconbazishirek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük