Ahogy nő az emberek kriptovaluta ismerete, úgy nő a befektetési kedvük is

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A PaySafe online fizetési platform által elvégzett online felmérésben a válaszadók 29 százaléka úgy nyilatkozott, hogy már jobban érti a kriptovalutákat, mint 1 évvel korábban. Ezzel párhuzamosan 26% egyben azt is mondta, hogy így már sokkal nyitottabb is a digitális érmékhez kötődő befektetésekkel kapcsolatban. Bár az eredmények kétségtelenül pozitívak, a kérdőívet bárki kitölthette online, így az nem reprezentatív.

A felmérés március és április között készült, mintegy 8111 résztvevővel, az Amerikai Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból, Kanadából, Németországból, Olaszországból, Ausztriából és Bulgáriából.

A válaszadók 84 százaléka legalább egy kriptovalutát ismert (közülük 64% csak a bitcoint, ami továbbra is a legismertebb érme), 38 százalék pedig be is fektetett valamilyen kriptovalutába az elmúlt 12 hónap során. A felmérés készítői úgy vélik, az eredmények azon logikus felvetés felé mutatnak, hogy minél szélesebb körű kripto ismeretekkel rendelkezik valaki , annál nagyobb hajlandóságot mutat a témába vágó befektetésekre, vagyis az emberek sokszor pont az ismeretek hiánya miatt bélyegzik értelmetlennek a digitális valutákat, azonban amint többet megtudnak a témáról, megváltozik a véleményük.

Nem nagyon tudom mi is ez, de amúgy jó befektetés

Érdekes ellentmondások figyelhetőek meg mindazonáltal a válaszadók digitális érmékről alkotott véleményének és kriptovaluta befektetéseiknek a kapcsolatában. Bár a válaszadók 38 százaléka fektetett kriptovalutákba, 47 százalék úgy vélekedett, hogy nem tud eleget a témáról, ahhoz, hogy felelős befektetési döntéseket hozzon, másik 38 százalék pedig túl kockázatosnak tartja őket és mindössze 28 százalék nyilatkozta azt, hogy számára egyértelműen jó befektetésnek tűnnek a kripto eszközök.

Ez egyfelől azért érdekes, mert több válaszlehetőséget is meg lehetett jelölni, így láthatóan átfedés van a válaszok között, hiszen 47+38+28 = 113. Úgy tűnik tehát, hogy voltak olyanok, akik bár saját elmondásuk szerint nem rendelkeznek elég ismerettel a témáról, közben mégis jó befektetésnek találják a kripto eszközöket, vagy esetleg egyszerre találják őket túl kockázatosnak és jó befektetésnek.

banner

Ezekre az átfedésekre utal az is, hogy bár 38 százalék rendelkezett kriptobefektetéssel, csak 28 százalék volt magabiztos ennek a jövedelmezőségével kapcsolatban. Ebből következően, bár kétségtelenül sokat érett a kriptopiac az utóbbi 1 – 1,5 évben, a hype hatás és a „ha más sok pénzt keresett vele, hátha én is tudok, bár amúgy nem is értem pontosan miről van szó” hozzáállás továbbra is erőteljesen érvényesülni látszik.

Korábban egy 2020-as Edelman Trust Barometer által készített 34000 ember megkérdezésével létrejött felmérés adatai is azt támasztották alá, hogy egyértelműen megfigyelhető pozitív korreláció a kriptovalutákkal kapcsolatos ismeretek, és a kriptobefektetések iránti nyitottság között.

(Forrás: Cryptonews)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.