Futurisztikus projekt kriptopénzét teszi kereskedhetővé a Bittrex

Egy tegnapi sajtóközlemény szerint november 5-én végre elindulhat Akon, a népszerű R&B énekes tokenjének tőzsdei kereskedése. Az Akoin projekt mellett a Bittrex Global szavazott elsőként bizalmat.

A kezdeményezésről, amelynek célja, hogy segítse az afrikai pénzügyi rendszer és gazdaság felzárkóztatását, korábban a BitcoinBázison már beszámoltunk.

A projekt részét képezi egy olyan új város felépítése is Szenegálban, amely kriptoválutával és blokklánccal működik majd. Az ezzel kapcsolatos munkálatok korábbi információk szerint pár hónapon belül már megkezdődhetnek.

Maga az ötlet még 2018-ban pattant ki az énekes fejéből, hogy így támogassa azt az országot, amelyből ő maga is származik.

Az elgondolás az Akoin nevű token mentén épül fel. Ennek segítségével mindenféle termékért és szolgáltatásért fizethetnek majd a felhasználói.

Habár sok információ még nem ismert ezzel kapcsolatban, a Cryptonomist értesülése szerint a kriptopénz a Stellar protokollján alapszik majd, és decentralizált alkalmazások, vagyis dAppok is építhetők lesznek rá.

Jon Karas, az Akoin társalapítója elmondta, a Bittrexen való listázás egyértelműen segít a token piacának a kiszélesítésében:

A Bittrex egyike a világ legjobb is legmegbízhatóbb digitáliseszköz-tőzsdéinek. Az Akoin vezető váltón való listázása globálisan is ismertté és likvidebbé teszi a tokent, miközben közelebb visz minket azon víziónk magvalósításához, hogy több lehetőséget és társadalmi kapcsolódást alkossunk az afrikai emberek számára, akik saját vállalkozásikat szeretnék építeni, növelni és fejleszteni.

Tom Albright, a Bittrex vezérigazgatója kiemelte: „A pénzügyi eszközök kihasználása annak érdekében, hogy segíthessük a bankszámlával és hitellehetőséggel nem rendelkezőket, még mindig a blokklánc egyik legnagyobb nem megvalósított ígérete. Rendkívül izgatottak vagyunk a hosszú ideje várt Akoin elindításával kapcsolatban”.

A háttérben már mozgolódnak

Attól függetlenül, hogy a kezdeményezésről nem hallani túl sokat, a benne rejlő potenciál vitathatatlan. Az afrikai piac ilyen téren vett kiaknázatlanságán túl ehhez Akon népszerűsége is jócskán hozzájárul.

Példának okáért, a David Guettával közösen készült, Ne-Yóva előadott Play Hard című számuk a maga több mint egymilliárd megtekintésével a YouTube 264. legnézettebb videója.

A projekt saját Telegram-csatornája szintén nem mondható kicsinek: a cikk írásakor több mint 12.000 taggal rendelkezik.

Akon projektjéről többet az Akoin hivatalos oldalán olvashattok.

Kiemelt kép: Jon Karas és Akon a 2019-es MoneyConfon. Szerző: Web Summit, licenc itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük