Akon egy újabb kriptováros építésébe kezd, ezúttal Ugandában

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A szenegáli-amerikai énekes és üzletember hírében álló Akon úgy döntött, hogy a Szenegálba megálmodott futurisztikus városa után egy újabb kriptováros építésébe kezd. Választása ezúttal Ugandára esett.

Az ugandai kriptováros

Egy helyi tévécsatorna, az NBS értesülései szerint, az ugandai kormány már be is jelentette, hogy földterületet különítenek el Akon új kriptováros projektje számára. Az ugandai Akon City egy négyzetmérföld (2,59 km²) nagyságú területen fog elterülni. Tehát jóval kisebbre tervezi Akon, mint a szenegáli kriptovárost, amely több, mint háromszor akkora lesz. Ami viszont közös mindkét városban az az, hogy Akon Stellar blokkláncon alapuló kriptovalutáját, az Akoin-t (AKN) fogják használni.

A kriptováros várhatóan 2036-ra épülhet fel Ugandában, de a város felépítésének költségeivel kapcsolatban sem Akon, sem a kormány nem osztott meg részleteket. A szenegáli város felépítése megközelítőleg 6 milliárd dollárba fog majd egyébként kerülni.

Jól járhat Uganda az Akon City felépítésével

Akon szerint a kriptováros sok előnnyel fog járni az ország számára. Egyrészt új befektetőket vonzhat az országba, másrészt pedig munkalehetőséget is teremt a helyi lakosok számára. Kérdéses azonban, hogy kik lesznek majd azok, akik megengedhetik maguknak a város szolgáltatásait. Ezzel kapcsolatban is nyilatkozott Akon az NBS-nek. Az énekes úgy gondolja, hogy a szegényeket a lehetőségek választják el a gazdagoktól. Ő azáltal, hogy Ugandában felépíti ezt a várost, megadja a lehetőséget az embereknek. Akárhogy is, de meg fogják az ugandaiak találni a módját annak, hogy megengedhessék maguknak a kriptováros szolgáltatásait, hiszen önmagában az a tény, hogy ott van a város, motiválni fogja az embereket.

A szenegáli és ugandai Akon City-n kívül az Akoin-t a kenyai Mwale orvosi és technológia metropoliszban is használni fogják, ahol Akon már sikeresen le is tesztelte az Akoin-t mint digitális fizetőeszközt. Az ott dolgozók Akoin-ban fogják kapni a fizetésüket, valamint a mindennapi fizetések lebonyolítása során is ezt fogják használni az emberek. Az Akoin projekt részeként egyébként még egy AKN betéti kártyát is piacra dobtak, amellyel világszerte közel 40 millió online kereskedőnél lehet Akoin-nal fizetni.

banner

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.