Állást ajánlott a Poly Network az őt megkárosító hackernek

A Poly Network biztonsági főtanácsadói pozíciót ajánlott annak a hackernek, aki nemrég több száz millió dollárnyi kriptót lopott el tőle.

Egy hete arról számoltunk be, hogy a Poly Network decentralizált pénzügyi (DeFi) szolgáltatót hackertámadás érte. Az elkövető összesen 600 millió dollár értékben lopott el kriptovalutát a projekttől, majd megírtuk, hogy olyan jóindulatú volt, hogy a támadás másnapján vissza is utalt 342 millió dollárt. Most úgy tűnik, hogy a Poly Network komoly tehetséget lát az őt megkárosító kibertámadóban, ugyanis a decentralizált csapat egy közleményt adott ki, melyben azt írta, hogy napi szinten tartják a kapcsolatot a hackerrel.

A Poly Network nem tervezi beperelni a támadót, mivel visszaadta a meglovasított pénzeszközöket. Sőt, a hackert (“Mr. White Hat”, a közlemény szövege szerint) meghívják a projekt tanácsadó testületébe is.

Ez a kinevezés kulcsfontosságú lesz az egész globális blokklánc közösség és az összes hasonló projekt biztonsága szempontjából” – hangsúlyozta a Poly Network csapata. Majd hozzátette:

“Arra számítunk, hogy több olyan szakértő, mint Mr White Hat is, részt vesz a Poly Network jövőbeli fejlesztésében, mivel úgy gondoljuk, hogy közös a víziónk egy biztonságos és robusztus elosztott rendszer felépítéséről. Továbbá, hogy kifejezzük köszönetünket, és Mr. White Hat-et bátorítsuk a Poly Networkkel való együttműködésre a blokklánc világának biztonsági fejlődéséhez, szívélyesen meghívjuk a Poly Network biztonsági főtanácsadójának.”

Emellett a csapat a támadónak felajánlott fél millió dollárt, a hacker azonban nem fogadta el az összeget.

A Poly Network képviselői ugyanakkor azt mondták, hogy ezt az összeget mégis átutalják a hacker által jóváhagyott tárcára.

“A végén bárhogyan is dönt Mr. White Hat a fejpénzzel, nekünk nincs ellenvetésünk.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük