Alsóhangon 500 ezer dollár lehet egy bitcoin a Winklevoss fivérek szerint

A Gemini tőzsdét alapító Winklevoss fivérek úgy vélik, hogy az űrkutatás és a technológia fejlődése következtében az arany ára csökkenhet, míg a bitcoin ára drasztikusan emelkedhet. 

A bitcoin ára meghaladhatja az 500 ezer dollárt, a fiat pénzek elszaladt inflációja és az aszteroidákból származó arany bányászat miatt, mondták tegnap a Gemini kriptovaluta tőzsde alapítói, Tyler és Cameron Winklevoss.

Az ikrek elismerték, hogy az arany a történelem során bebizonyította, hogy kiváló értékmegőrző eszköz, amikor a befektetők az infláció elől menekülve a nemesfém felé fordultak és felnyomták annak az árát. Ugyanakkor ez nem tarthat sokáig, hiszen csak a Föld rendelkezik véges aranytartalékkal, a világegyetem aranyban bővelkedhet.

A Space Gold Rush, azaz az űrben zajló aranyláz elkezdődött. Az Egyesült Államok kormánya már elfogadott egy olyan törvényt, amely lehetővé teszi az aszteroidabányászati ​​vállalatok számára, hogy amit az aszteroidákból nyernek, vagy más módon szereznek az űrben az az övéké legyen, jegyezték meg az ikrek. Majd hozzátették, hogy Elon Musk, a SpaceX űrkutató cég alapítója már rendelkezik olyan tervekkel, melyek használatával aranyat lehet aszteroidán is bányászni. Ez viszont hosszú távon negatívan hathat az arany árára.

A Winklevoss testvérek ezért azt gondolják, hogy a bitcoin ára drámaian emelkedhet. Úgy fogalmaztak a bitcoin milliárdos fivérek, hogy “mint kiderült, a bitcoin nagyságrendekkel jobb, mint az arany”. A fivérek előnyként megemlítették a bitcoin egyre nagyobb felhasználói bázisát, hozzáférhetőségét és hordozhatóságát.

Winklevoss-ék ezután árjóslásba fogtak és 500 ezer dolláros bitcoin árat prognosztizáltak. Ha ez valóban bekövetkezik, akkor a már most dúsgazdag testvérpár óriásit fog szakítani, hiszen az összes bitcoin több mint egy százalékával rendelkezik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.