Amerikában 100 000 hagyományos ATM-en keresztül lehet bitcoint venni bankkártyával

Bankkártyás bitcoin vásárlás banki ATM-en keresztül kezd realitássá válni az Egyesült Államokban köszönhetően a Genmega ATM gyártó és LibertyX bitcoin fizetési hálózat partnerségének.

Bitcoin vásárlás bankkártyával ATM-en keresztül

A hétfőn publikált sajtóközlemény szerint a Genmega ATM-jei mostantól egyben bitcoin ATM-ként is használhatóak köszönhetően az együttműködésnek, mivel a Genmega ATM szoftverfrissítése mostantól egy LibertyX funkciót is tartalmaz mely segítségével bankkártyával közvetlenül bitcoint lehet vásárolni.

A Coinatmradar statisztikái szerint az Egyesült Államokban 2300 bitcoin ATM található ami az együttműködéssel bőven 100 000 fölé kúszik, ugyanis ennyi a Genmega ATM-ek száma az Egyesült Államokban.

Chris Yim a LibertyX társalapítója így nyilatkozott az együttműködésről:

Az elmúlt 5 évben fáradhatatlanul azon dolgozunk hogy könnyebbé tegyük a kriptopénz vásárlást és most végre egyszerűséget és kényelmet tudunk adni a vásárlási élményhez az időtálló ATM-ek segítségével.

Az egyszerűség az ATM használatból ered, mivel kevesen vannak a fejlett világban, akik ne használnák legalább heti rendszerességgel a banki ATM-eket pénzfelvételkor, egyenlegük ellenőrzésekor stb.

A Wes Dunn a Genmega alelnöke hozzátette, az új partnerség a befektetők előnyére fog válni:

Az ATM operátorok mindig keresik a módját hogy növeljék a volument és a tranzakciók számát. Izgatottan várjuk az együttműködést a LibertyX céggel, mivel további felhasználókat fog vonzani az értékesítési helyekre és extra bevételt nyújtva az üzemeltetőinknek, mellyel bebiztosíthatják előnyeiket a piacon és a hozzáadott értéküket a felhasználók előtt.

POS rendszerek frissítése lehetne a következő

Az együttműködés egy újabb példa arra milyen dinamikusan növekszik a kriptopénzes fizetési aréna és innen nem olyan nehéz elképzelni hasonló frissítéseket a POS érintéses rendszereknél sem, amelyek Magyarországon különösképp elterjedtek.

Magyarországon a kártyahasználat 69 százaléka bonyolódott érintéses technológia használatával, melyre a bitcoin és altcoin walletek bankkártyái ugyanúgy képesek, de egyelőre a kriptopénzek elköltése többségében indirekt módon történik mivel kártyás fizetéskor átváltásra kerülnek az adott kereskedő által elfogadott hagyományos fizetőeszközre. A POS terminálok frissítése bitcoinnal és altcoinokkal ugyanakkor lehetővé tenné, hogy a kereskedők közvetlen kriptopénzeket is elfogadhassanak tetszésük szerint és egy gyors és kényelmes bankkártyás technológiával párosulva még tovább növelhetné az elfogadottságát és népszerűségét az alternatív fizetőeszközöknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.