Amerikában 100 000 hagyományos ATM-en keresztül lehet bitcoint venni bankkártyával

Bankkártyás bitcoin vásárlás banki ATM-en keresztül kezd realitássá válni az Egyesült Államokban köszönhetően a Genmega ATM gyártó és LibertyX bitcoin fizetési hálózat partnerségének.

Bitcoin vásárlás bankkártyával ATM-en keresztül

A hétfőn publikált sajtóközlemény szerint a Genmega ATM-jei mostantól egyben bitcoin ATM-ként is használhatóak köszönhetően az együttműködésnek, mivel a Genmega ATM szoftverfrissítése mostantól egy LibertyX funkciót is tartalmaz mely segítségével bankkártyával közvetlenül bitcoint lehet vásárolni.

A Coinatmradar statisztikái szerint az Egyesült Államokban 2300 bitcoin ATM található ami az együttműködéssel bőven 100 000 fölé kúszik, ugyanis ennyi a Genmega ATM-ek száma az Egyesült Államokban.

Chris Yim a LibertyX társalapítója így nyilatkozott az együttműködésről:

Az elmúlt 5 évben fáradhatatlanul azon dolgozunk hogy könnyebbé tegyük a kriptopénz vásárlást és most végre egyszerűséget és kényelmet tudunk adni a vásárlási élményhez az időtálló ATM-ek segítségével.

Az egyszerűség az ATM használatból ered, mivel kevesen vannak a fejlett világban, akik ne használnák legalább heti rendszerességgel a banki ATM-eket pénzfelvételkor, egyenlegük ellenőrzésekor stb.

A Wes Dunn a Genmega alelnöke hozzátette, az új partnerség a befektetők előnyére fog válni:

Az ATM operátorok mindig keresik a módját hogy növeljék a volument és a tranzakciók számát. Izgatottan várjuk az együttműködést a LibertyX céggel, mivel további felhasználókat fog vonzani az értékesítési helyekre és extra bevételt nyújtva az üzemeltetőinknek, mellyel bebiztosíthatják előnyeiket a piacon és a hozzáadott értéküket a felhasználók előtt.

POS rendszerek frissítése lehetne a következő

Az együttműködés egy újabb példa arra milyen dinamikusan növekszik a kriptopénzes fizetési aréna és innen nem olyan nehéz elképzelni hasonló frissítéseket a POS érintéses rendszereknél sem, amelyek Magyarországon különösképp elterjedtek.

Magyarországon a kártyahasználat 69 százaléka bonyolódott érintéses technológia használatával, melyre a bitcoin és altcoin walletek bankkártyái ugyanúgy képesek, de egyelőre a kriptopénzek elköltése többségében indirekt módon történik mivel kártyás fizetéskor átváltásra kerülnek az adott kereskedő által elfogadott hagyományos fizetőeszközre. A POS terminálok frissítése bitcoinnal és altcoinokkal ugyanakkor lehetővé tenné, hogy a kereskedők közvetlen kriptopénzeket is elfogadhassanak tetszésük szerint és egy gyors és kényelmes bankkártyás technológiával párosulva még tovább növelhetné az elfogadottságát és népszerűségét az alternatív fizetőeszközöknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük