Amerikai nyugdíjalap bitcoin és ether alapú termékbe fektetett

Egy amerikai állami nyugdíjalap a történelem során először bitcoin és ether digitális eszközökön alapuló pénzügyi termékbe fektetett.

A Houston Firefighters’ Relief and Retirement Fund (HFRRF), az az a houstoni tűzoltók nyugdíjalapja, 25 millió dollárt fektetett az NYDIG-en keresztül bitcoinba és etherbe. Az alap teljes eszközértéke eléri az 5.5 milliárd dollárt, ennek kevesebb, mint 0.5%-a került digitális eszközökbe, írja a Bloomberg.

A NYDIG befektetési társaság Bitcoin és más kriptográfiai technológián alapuló termékeket és pénzügyi szolgáltatásokat nyújt bankoknak, biztosítótársaságoknak, vállalatoknak és intézményeknek. A befektetés pontos dátuma nem publikus, így azt se tudni, hogy milyen áron szállt be a nyugdíjalap.

Az alap befektetési igazgatója, Ajit Singh elmondása szerint a befektetés egy kockázatkezelési eszköz, ami egyben várhatóan pozítiv hozamot biztosít, mert alacsony korrelációt mutat a hagyományos eszközosztályokkal. Singh azt is elmondta, hogy szívesebben vásárolnának direkt bitcoint és altcoinokat a származtatott pénzügyi instumentumok helyett, és azzal kiiktatva a határidős ügyletekkel kapcsolatos kockázatot.

Az alap több, mint 6600 houstoni tűzoltó nyugdíját kezeli és az aktív tűzoltók fizetésük 9%-át fizetik be. Houston városa e mellé a befizetett összeg dupláját rakja hozzá az alaphoz.

Singh azt is elárulta, hogy már egy ideje tanulmányozzák a digitális eszközöke és véleménye szerint 2021-re annyira fontossá váltak, hogy képtelenség figyelmen kívül hagyni azokat.

A befektetés kifejezi hitünket az elosztott főkönyvi technológiában rejlő diszruptív potenciálban az értékfelhalmozás fejlődésében és demokratizálásában a dezintermediáció révén. Már egy ideje tanulmányozzuk a digitális eszközök transzformatív potenciálját, és örömünkre szolgál, hogy az NYDIG partnerünkkel biztosíthatjuk a biztonságos, robusztus és hatékony végrehajtást, valamint a fokozott megfelelést, a piacra lépés során.

Még júliusi a hír, hogy az amerikai New Jersey állami nyugdíjalap összesen 7 millió dollárt fektetett kriptó érdekeltségekbe. Az Amerikai Egyesült Államok szövetségi kormányának irányítása alá tartozó állami nyugdíjalap júniusban mintegy 3.66 millió dollár értékben vásárolt Riot Blockchain részvényeket, valamint további 3.39 millió dollárt fizetett MARA (Marathon Digital Holdings) részvényekért.

Indirekten a norvég nyugdíjalapnak is van digitális eszköz befektetése, mert a portfóliójában megtalálhatóak a MicroStrategy részvényei is, ami több, mint 100,000 bitcoint birtokol.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük