Egy kis figyelemfelkeltő a bitcoinnak Eminemtől

A bitcoin újabb lépést tett a mainstream figyelem irányába köszönhetően Eminem új ‘Kamikaze’ albumának. A bitcoin ismertsége nem csak az alternatív pénzügyi és fintech buborékban létezik, de lassan leszivárog a társadalom különböző rétegeibe is.

Eminem új albumának közös száma Royce Da 5’9′-el, a “Not Alike”-ban hangzik el a következő: “Remember everybody used to bite Nickel, now everybody doing bitcoin” – “Emlékezz mindenki a Nikkelre [az öt dollárcentes beceneve] harapott, most mindenki bitcoinozik”.

Egy kis figyelemfelkeltő a bitcoinnak Eminemtől

2017 végén a bitcoin az egész világ bitcoinra figyelt üstökösszerű emelkedésével és számtalan show műsor, sorozat, mese (Family Guy), dráma, dokumentumfilm stb. dolgozta fel.

Az Eminem figyelemfelkeltő ugyanakkor más, mivel nem azt sugallja, hogy egy gazdagodj meg gyorsan séma, vagy egy Ponzi, vagy az alvilág pénze, hanem a mindennapi élet szerves része, mint egykoron az 5 dollárcentes volt, aminek a minőségét harapással tesztelték.

A rapperek egyébként is meglehetősen pozitívak a bitcoinról és az altcoinokról és próbálják beleilleszteni számaikba és narratívájukba. Júniusban a Grammy-díjas Akon jelentette be, hogy egy valódi Wakandát akar építeni, ahol a fizetőeszköz a róla elnevezett Akoin lesz.

Januárban Curtis Jackson, alias 50 Cent jelentette be, hogy bitcoin milliomos ő is egy még 2014-es albumának (Animal Ambition) köszönhetően, amit bitcoinnal is meg lehetett vásárolni. 50 Cent később ügyvédjén keresztül tagadta, hogy bitcoinja lenne.

A Wu Tang Clan hip hop művész Young Dirty Bastard még márciusban jelentette be, hogy saját coinnal (Dirty Coin) jön ki.

Arról nem szólnak a hírek, hogy Eminem új albumát kriptopénzzel is meg lehet-e venni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük