Arany vagy bitcoin? Sok a hasonlóság, de egyik sem ér semmit a milliárdos befektető szerint

Mark Cuban nem teszi le a voksát sem az arany sem pedig a bitcoin mellett. 

Évek óta megy a huzavona a bitcoin és az arany befektetői között, hogy eldöntsék, vajon melyik minősül jobb befektetési terméknek. Van aki szerint a legnépszerűbb kriptopénz jó alternatívája lehet az aranynak, míg mások azzal érvelnek, az aranynak van olyan belső értéke, amellyel a bitcoin nem rendelkezik.

Mark Cuban szerint a bitoin a jövő kulcsa

Mark Cuban, a milliárdos befektető a napokban nyilatkozott a Kitco híroldalnak. A befektető levezette részletesen, hogy ha mindkét termék mögé nézünk, akkor valójában az arany és bitcoin is nem más, mint egy olyan termék, amit gyűjteni lehet, értéküket pedig kizárólag a kereslet és a kínálat egyensúlya határozza meg.

Cuban elmondta az amúgy arannyal foglalkozó oldal újságírójának, hogy utálja az aranyat, mint befektetési eszközt, mert szerinte az nem más, mint egy vallás. Azonban mielőtt a kriptopénz hívők örülhettek volna, hozzátette, hogy a bitcoint sem szereti különösebben.

Az interjúban kifejtette, hogy véleménye szerint:

A bitcoin és az arany között van egy nyilvánvaló hasonlóság: egyik sem ér semmit!

Megnyugtató volt ezek után olvasni, hogy Mark Cuban bár hisz az innovációban, a Facebook Libra tokenjéről sincs jó véleménnyel. Az CNBC-nek adott korábbi interjúiban csak úgy hivatkozott a Libra projektre, mint a Facebook nagy hibájára. Szerinte ugyanis azokban az országokban ahol kormányzati problémák vannak, ott a Libra vagy akár a bitcoin is jelentős gondot tud okozni azzal, ha az emberek elpártolnak a törvényes fizetőeszköztől az új érmék irányába, ezzel pedig kivéve a hatalmat a helyi despota vezető kezéből, mely akár polgárháborúhoz is vezethet.

Cuban viszonya igen csak viharos a bitcoinnal, hol szereti, hol pedig utálja a kriptopénzeket, mint ahogy erről már írtunk 2017-ben is.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.