Bitcoinban fizet Paraguay Argentínának egy exportügylet során

Argentína kis volumentű exportügyletét Paraguayjal bitcoinban rendezte, jelentette a Cointelegraph en Español február 14-én.

Az első ilyen külkereskedelmi ügylet keretében Paraguay fumigációs termékeket és rovarirtó szereket vásárolt Argentínától 7 100 dollárnyi bitcoinért. Az utalás bitcoinban történt, amit azonnal argentin pesora váltottak, hogy így rendezzék a számlát a mezőgazdasági termékek exportőrjével.

A bitcoin utaláshoz a két ország egy latin-amerikai pénzügyi szolgáltatót vett igénybe, a Bitexet.

A Bitex marketingigazgatója szerint a szóban forgó exportőr tagja az argentin kormány Exporta Simple külkereskedelmi programjának, mely a 15 000 USD-t nem meghaladó termékek és szolgáltatások exportját támogatja. A Bitex vállalat a határokon átnyúló utalások hatékonyságának növelésén dolgozik.

A Bitex korábban már részt vett kriptovaluta projektekben, amit az argentin Masventas indított. 2018. májusában a Masventas bejelentette, hogy egy a SWIFT-tel versenyző alternatív utalási rendszer létrehozását tervezi. A Bitex akkor a BTC tranzakciókhoz szükséges ökoszisztéma kiépítésével lett megbízva.

Szintén Argentínában történt, hogy a hivatalos tömegközlekedési kártya kibocsátója, a SUBE (Sistema Único de Boleto Electrónico) integrálta a bitcoint és 37 városban Argentína szerte már bitcoinban is feltölthetik buszon, trolin, metrón, kompon stb. használható utazókártyáikat.

Paraguayban pedig hamarosan a legnagyobb bitcoin bánya épülhet miután a Bitfury összeállt a dél-koreai kutatócéggel a Commons Foundation-nal. Az adatközpontok helye várhatóan az Itaipu vízerőmű szomszédságában lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük