Első alkalommal listáznak kriptovállalkozást a Londoni Értéktőzsdén

A világ egyik legrégibb tőzsdéje, a Londoni Értéktőzsde jóváhagyta az előfizetés alapú bányászcég, az Argo Blockchain listázását.

Az Argo Blockchain hétfői jelentésében kifejtette, hogy a részvénykibocsátással 26.8$ millió amerikai dollárnyi (7.3 milliárd forint) forrást kívánnak gyűjteni és a kereskedés indulása után a cég értékét 53.5 millió dollárra (14 milliárd forint) értékeli. A cég az év elején privát befektetőktől 2 és fél millió (700 millió forint) dollárt gyűjtött.

A cég listázását két héttel ezelőtt már jóváhagyta az Egyesült Királysági Listázó Hatóság. A társalapító és ügyvezető Jonathan Bixby így kommentálta a Business Insider hasábjain

A cég Londont választotta figyelembe véve London pénzügy-technológiai fontosságát a világon. A tőzsdei bevezetés biztosítja az Argo számára a hitelességet és a globális tőkepiacokhoz való hozzáférést annak érdekében, hogy hosszú távon növekedhessen és vezetővé válhasson szegmensében.

Az Argo Blockchain havi 25 dollárért szándékozik nyers számítási kapacitást árulni előfizetőinek, amely lehetővé teszi számukra, hogy távolról négy kriptopénzt bányászhassanak: bitcoin gold, ethereum, ethereum classic és zcash.

A lépés szimbolikus jelentőségű és hűen reprezentálja a kriptopiaci szereplők növekvő elfogadottságát a hagyományos pénzügyi piacokon is.

Az Argo Blockchainről

Az Argo Blockchaint múlt évben alapították és felhőalapú bányászcsomagokat értékesít előfizetéses alapon. A cég a lakossági ügyfeleket célozza bányászcsomagjaival, akik a fejlett és drága ASIC gépek és bányászpoolok megjelenésével nem tudnak költséghatékonyan kriptopénz bányászatba kezdeni.

Az ügyvezető kifejtette, hogy a bányászatnak egy mindenki számára elérhető szolgáltatásnak kell lennie semmint egy tőkével, szerverfarmmal, hardverekkel és olcsó árammal rendelkező kiváltságos piaci szereplő tevékenységének.

A kiptobányászat 90%-át az elit végzi ipari méretekben mivel technikai értelemben nagyon nehéz kivitelezni. Nagyon drága beszerezni és előre kell fizetni az 5000$ dolláros bányászhardverekért. Mi a kriptovilág Amazon Web Service platformjává akarunk válni.

A cég Kanadában, Québec tartományban működtet farmot, ami fölöttébb népszerű bányász desztináció az olcsó vízenergia és a kedvező hűvös hőmérséklet miatt, ami csökkenti a farmok hűtési költségeit.

Az Argo Blockchain fő célpiacai: Európa, Észak-Amerika és Ausztrália. Ehhez a cég azt tervezi, hogy bányászati tevékenységét Izlandra és Kínára is kiterjeszti, továbbá, hogy csak megújuló energiaforrások szállítóitól vagy olyan hálózatokról vásárol áramot ahol az energia elsősorban víz- vagy napenergiából származik.

“Nem fogunk koszos energiából bányászni” erősítette meg Bixby.

A cég az izlandi Genesis Mining babérjaira tör lépésével, amely 3 évvel ezelőtt indult és jelenleg már több mint kétmillió felhasználója van. A Genesis Miningnál 179$ és 3975$ dollár közötti árakon tudnak a userek bányászcsomagokat vásárolni.

Célja a listázással, hogy kezdeti előnyre tegyen szert a nagyobb bányászcégekkel szemben – különösen a Genesis Mininggal és a Hydrominerrel szemben, amely szintén részvénykibocsátást tervez a Londoni Értéktőzsdén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük