Átlépte az Ethereum árfolyama az 1100 dolláros védvonalat

Az Ethereum árfolyama végre áttörte a pszichológiailag nagyon fontos 4 számjegyű védvonalat hétfő reggel az ázsiai piacok nyitása után.

Az elképesztő mértékű árfolyam emelkedés során 24 óra alatt 35%-ot nőtt az Ethereum ára, amellyel bekerült a történelem legnagyobb napi árfolyamnövekedést összehozó eszközök közé. Az ETH ezzel a legjobban teljesítő top 80 altcoin lista második helyére lépett fel, őt csak a Loopring Layer 2 DEX tokenje előzi meg. Az ETH emelkedése 1.166 USD-nél tetőzött reggel 6:40 körül, amivel majdnem 400 dollárt hozott össze egy nap alatt.

ETH árfolyam

Alex Krüger, kriptoelemző és kereskedő rögtön meg is jegyezte, hogy ezzel egy 3 hónapos negatív tendenciát tört meg a Bitcoinnal szembe mindössze egy nap alatt.

Az Ethereum piaci kapitalizációja elérte a 120 milliárd dollárt

Ez a növekedés az Ethereum piaci kapitalizációját először tolta 100 milliárd dollár felé a 3 évvel ezelőtti mindenidők legmagasabb ára óta.

A Coingecko jelentése szerint ezzel az ETH piaci kapitalizációja 5-ször nagyobb mint a második helyen álló Tether, amelynek csak 20 milliárd dollár a kapitalizációja az altcoinok szegmensében.

Luke Martin iparági szereplő szerint ezzel meg is érkeztünk az altcoinok szezonjába. Szerinte nagyon sok alulteljesítő altcoin mint amilyen az EOS is jó kilátásokat tudhat maga előtt. Az Ethereumhoz hasonlóan nagyon jó teljesítményt mutatott az elmúlt időszakban a Cardano és a Chainlink is. A Twitteren egyre többen írnak arról, hogy nagyon várják már azt altcoinok szezonját.

$2.4 milliárd az ETH 2.0 Staking értéke, Gas árak is kilőttek

Az Ethereum robbanásának azonban van két mellékhatása is. Az első, hogy a sztákelt ETH mennyisége a Beacon Chain-ben 1.100 dolláros árnál már 2.4 milliárd dollárt ér. Az ETH 2.0 Launchpad szerint 2.2 millió ETH van sztákelve a Beacon Chain-en, amely már legalább egy éve el van zárva. Ez azt jelenti, hogy ez a teljes kínálat 2%-át sem éri el, ami nem tűnik túl soknak.

Természetesen ez az elzárt ETH nem adható el, és a kínálatból teljesen ki van zárva a Phase 1.5 részig, amikor is az ETH 1.0 lánc összeolvad az ETH 2.0 lánccal.

A másik mellékhatás, ami még nagyobb problémának tűnik, hogy az Ethereum árfolyama miatt a gas díjak is nagyot ugrottak, miután a hálózaton elég nagy terhelés van a megnövekedett kereslet miatt. A Bitinfocharts.com szerint az átlagos tranzakciós díj 10 dollár fölé emelkedett, ami mindenidők harmadik legmagasabb ára.

Ez minden egyes kis értékű tranzakciót gazdaságilag életképtelenné tesz. A bálnáknak, akik nagy összeget mozgatnak, ez viszont nem annyira probléma. Így azonban a DeFi működtetése az Ethereumon újra csak a nagy zsákkal rendelkező piaci szereplők kiváltsága lesz. Hiszen a kis szereplőknek ilyen magas gas díjak mellett nem éri meg tranzaktálni.

A cikk írásakor azonban úgy tűnik, hogy már korrigál is az ETH, most 950 dollárnál jár az árfolyam 10:45-kor.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.