Mozgásban van 67 millió dollárnyi EOS a PlusToken csalásból

PlusToken csalásból származó 67 millió dollárnyi EOS-t egy ismeretlen címre utaltak át. Gyanús piaci mozgások jöhetnek.

A PlusToken milliárdos csalásából összesen 26 millió darab EOS érmét – melynek értéke 67 millió dollár körül mozog most – utaltak át egy anonim címre, amit az elmúlt 24 órában hoztak létre. A tranzakciót a Whale Alert szúrta ki és tette közzé a Twitteren. Ez a 26 millió darab EOS a teljes forgalomban lévő több mint 933 millió darab érmébek több, mint 2%-át teszi ki. Ha ezt a (jogtalan) tulajdonosa egyben szeretne értékesíteni, az akár jelentős eladói nyomást gyakorolhat az EOS árfolyamára. A korábbi PlusTokenes tranzakciókból ugyanis arra lehet következtetni, hogy ez lehet a következő lépés. Amikor a PlusTokenek csalók mozgatták az altcoinjaikat, nem sokkal később jelentős árfolyam mozgások voltak tapasztalhatóak a bitcoin, az ethereum és több altcoin árfolyamában is. 2019 november-decemberében például az elemzők szerint pont a PlusToken csalásból származó érmék szakították be a bitcoin piacát.

Kérdés, hogy egyáltalán sikerülhet-e nekik az EOS eladása?

A blokkláncon ugyanis folyamatosan nyomon követhető az ellopott EOS tokenek útja és a múltban már többször is előfordult, hogy egy egy kriptotőzsde egyszerűen visszafordította ezeket az utalásokat és nem fogadta a tranzakciókat, sőt volt amelyik el is kobozta azokat. Azonban sajnos feltehetően mindig lesz olyan hely, ahol tisztára lehet mosni a lopott pénzeket, mint azt láthattuk már többször is.

A PlusToken piramisjáték 2018 májusában indult útjára, mint egy nagy hozamokkal kecsegtető befektetési program. A legtöbb áldozat Kínában és Dél-Koreában talált rá a PlusTokenre. 2019 júliusában került sor az első letartóztatásokra, de a nyugati sajtóban csak 2019 augusztusában kerültek be a hírekbe. A becslések szerint majdnem 3 milliárd dollárnak megfelelő bitcoint és altcoint loptak el 3 millió befektetőtől.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük