Az Amazon rövidesen elindítja NFT projektjét

Az Amazonról már elég sokszor lehetett írni a kriptovaluták kapcsán. Az óriáscég már többször beszélt arról, hogy elfogadja a kriptovalutákat a fizetésekhez az értékesítési felületükön, de például egy NFT-kről szóló dokumentumsorozat készítése is a terveik között szerepel. Most pedig egy újabb lépést tesznek afelé, hogy tényleg bekerüljenek még jobban a kriptos véráramba.

Az Amazon NFT-je nagy durranásnak ígérkezik

Egy friss hír szerint valamikor a következő hónapokban egy nem helyettesíthető tokenes (NFT-s) projektet fognak indítani. Több különálló forrás is megerősítette ezt az információt. Több mint 10 különböző kriptos projekttel/céggel már társult is az Amazon a kezdeményezésének végrehajtására. Sokan reménykednek benne, hogy ez tényleg valós hír, mert ez azért jól jönne most a kissé lefelé tartó pályán álló NFT szektornak. Azt ki kell emelni, hogy az Amazon nem csak szimplán néhány NFT-t dob majd piacra. Jelenleg a Prime előfizetői egy videójátékos platformhoz is hozzáférnek az előfizetésük keretén belül. Alapvetően a tagok hozzáférhetnek a platform teljes kínálatához és havonta kapnak ilyen-olyan jutalmakat, hogy további játékokat próbálhassanak ki.

Az NFT projekt keretében NFT formájában egyedi dolgokkal jutalmaznának játékosokat. Abban bíznak, hogy ez majd segít növelni a felhasználói bázist. Az NFT platform jelenleg még fejlesztés alatt áll és értelemszerűen az Amazon Web Services (AWS) infrastruktúráját használná. Az Amazon még nem közölt a témával kapcsolatban semmit, állítólagosan majd 2023. áprilisban tudhatunk meg többet a projektről. Nem az Amazon az egyetlen gigacég, amelyik tolja előre a kriptos kezdeményezéseket. Láthattuk ezt a Metánál, a Twitternél, de például az Amazon nagy riválisa, az e-Bay is megvásárolta nemrég a KnownOrigin nevű NFT piacteret. És akkor még azt se felejtsük el, hogy néhány napja írhattunk arról, hogy az Amazon Web Services és az Ava Labs, az Avalanche blokklánc mögött álló cég is partnerségre lépett egymással.