Az Amazonnak sürgősen DeFi szakértőre van szüksége

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Jeff Bezos által alapított e-kereskedelmi óriás a kriptovaluták világában is nagyobb befolyást szeretne szerezni, ezért is került ki a világhálóra a figyelemre méltó álláshirdetés. A pozíció betöltésére egy olyan személy jelentkezését várják, aki kellő tapasztalattal és nagy jártassággal rendelkezik a DeFi-t illetően.

De mégis mit jelent ez bővebben?

A hivatalos munkaköri leírásban a beosztás megnevezése “Blockchain Head of Product”, ergo a blokklánc-technológiára épülő termékek és szolgáltatások előállításáért, és azok működéséért felelős szakemberről van szó. Egyébként az állás helyileg Seattle-höz kötné a pályázót, mivel ott székel az AMB (Amazon Managed Blockchain), amely foglalkoztatná őt. Egy ilyen poszt elnyeréséhez viszont nem elegendő csupán a szakmai tudás, annál azért többet kell letennie a képzeletbeli asztalra a leendő alkalmazottnak.

Akárcsak minden más valamire való elektronikai vállalat esetében is, az Amazon.com Inc. leglényegesebb célja a fogyasztói érdekek kiszolgálása a lehető legkiválóbb és innovatívabb módon. Ehhez pedig értelemszerűen a modern berendezések és fejlesztések mellett a munkaerő is merőben hozzájárul.

Képesítések hosszú sora vagy egy karizmatikus személyiség a beugró?

Legyen született géniusz az illető vagy elég a megnyerő kisugárzás? Egy kicsit mindkettő. Magától értetődően hozzáértőnek kell lennie az adott személynek, azonban az elszántság és az elkötelezettség éppúgy nélkülözhetetlen.

Ahogyan azt a meghirdetett ajánlatban említik, az új munkatárs legfőbb feladatköre az AWS (Amazon Web Services) fejlesztése lesz, illetve a szóban forgó rendszer ügyfelek igényeihez való formálása a felhő-alapú, blokklánc technológia alapján. A további részletekből pedig azt tudhatjuk meg, hogy plusz pontot jelent a tájékozottság a blokklánc adatbázisok szerkezetét illetőleg. Továbbá az is, ha egyénünk könnyen felleli magát az Ethereum és a Hyperledger platformok tekervényes útvesztőjében.

Az utóbb említett szempont pedig újonnan egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel 2021 márciusában az Ethereum blokklánc részévé vált az AMB szolgáltatásának. Ezáltal jelenleg az Ethereum a vezető platform a decentralizált pénzügyek színterén, s ezt az előnyt az Amazon ki is használja termékei skálájának bővítéséhez.

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.