Az angol királynő is érdeklődik a blokklánc iránt, vajon bitcoinja is van?

A Financial Times tegnap arról számolt be, hogy II. Erzsébet királynő nemrégiben érdeklődést mutatott egy blokklánc folyóirat iránt, amelyet a Buckingham-palotába küldtek.

A Twitter kriptoközösségének beindította a fantáziáját a Financial Times azon cikke, mely szerint II. Erzsébet angol királynő érdeklődéssel fogadott egy blokklánc folyóiratot. A híres médium információi szerint a minap egy blokklánc folyóiratot küldtek a Buckingham-palotába, mely hírt a királynő irodája is megerősítette. Az újságot a British Blockchain Association (BBA) küldte őfelségének, és ez volt a hatodik kiadása.

Mindenki meglepetésére a királynő irodájából pozitív válasz érkezett a váratlan csomaggal összefüggésben. A Buckingham-palotából küldött levélben az áll, hogy Erzsébet királynő érdeklődését fejezte ki a folyóirattal kapcsolatban, mely papír alapú és online változattal is rendelkezik.

A British Blockchain Association egy, az Egyesült Királyságban működő nonprofit szervezet, amely a blokkláncról és annak hétköznapi használatáról cikkez. A szervezet együttműködik többek között az ENSZ-szel, az IBM-el, a Microsoft-al, és a legismertebb egyetemekkel is.

A Binance feje Twitteren reagált a Financial Times cikkére

Az egyik legnagyobb kriptotőzsdének, a Binance-nek az alapítója CZ nem hagyhatta szó nélkül a napilap jelentését. A Twitteren megosztotta a cikket és azt írta:“Kíváncsi vagyok, hány #bitcoinja van.”

A közösség azonnal ugrott CZ tweetjére, és elkezdtek elméleteket gyártani arról, hogy a királynőnek van-e kriptovalutája és ha igen, mennyi.

Az idősebb generáció nem szereti a bitcoint

Az Egyesült Királyságban az elmúlt években végzett közvélemény-kutatások szerint a blokkláncot és a kriptovalutákat inkább a millenniumi generáció kedveli, ők azok, akik komolyabb összegeket is hajlandóak kriptopénzekbe fektetni. A tanulmány azt írja, hogy az idősebb generáció a hagyományos pénzügyi piacokat részesíti előnyben, mint például a részvényeket, az aranyat és az ingatlant. A királynő 94 évével nem sorolható már a millenniumi generációhoz, de úgy tűnik, gondolkodásmódja igazán fiatalos. A közelmúltban egyébként több milliárdos is a bitcoin felé fordult, elég csak Paul Tudor Jones-ra vagy Robert Kiyosaki-ra gondolni.

A világ egyik leggazdagabb embere azonban makacsul ellenáll a kriptopénzek csábításának. Warren Buffett továbbra is elutasítja a bitcoint, még a Justin Sun-nal elköltött ebéd sem tudta meggyőzni a kriptovaluták fontosságáról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük