383 millió almás vásárolhat kriptovalutákat az Apple Pay-en keresztül

Szuper hírünk van a kriptó fanatikusoknak és azoknak, akik szívesen vásárolnának kriptót, de nem szeretnének sokat vesződni a vásárlással. Az Apple Pay beépítésre került a Lumi Wallet kriptovaluta tárcába, így most 383 millió felhasználó számára válik lehetővé, hogy mindössze egy gombnyomással vásároljon kriptovalutát.

A kriptó vásárlás leegyszerűsödik az Apple Pay felhasználóknak

Az Apple Pay a Lumi Wallet kriptovaluta tárcába került beépítésre. A Lumi Wallet egy 2017 óta működő tárca, amely több mint 750 ezer felhasználóval rendelkezik. A mostani integrációnak köszönhetően az Apple Pay felhasználói számára nagymértékben leegyszerűsödik a kriptovaluta vásárlás folyamata, hiszen nem szükséges újabb azonosítási folyamatot elvégezniük. Mindössze a vásárlás gombot szükséges megnyomniuk, majd a mennyiség megadását követően a fizetéshez az Apple Pay-t kell kiválasztaniuk.

A felhasználók számos valuta közül választhatnak: elérhető többek között a Bitcoin, az Ethereum, a Tether USDT, a Binance USD, a Celsius, a Dai és az EOS is.

A pénzmosás elleni szabályozás értelmében azonban a vásárlás nem korlátlan. Az amerikai állampolgárok számára 500 dolláros napi és heti limit került meghatározásra. Az egy évben történő kriptovaluta vásárlások összege pedig nem haladhatja meg a 5000 dollárt. Az Egyesült Államokon kívüli felhasználókra kicsit enyhébb szabályok vonatkoznak: a napi és heti limit 1000 dollár, az éves vásárlások felső határa pedig 7500 dollár.

Magyarországról is elérhető

Jelenleg 60 országból érhető el az új Apple Pay-es fizetési lehetőség, köztük megtalálható az Egyesült Államok, Kanada, Franciaország, Németország, Magyarország, Egyesült Királyság, Szingapúr, Ausztrália, Brazília, Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek is.

A Lumi Wallet applikáció ingyenesen letölthető az App Store-ból.

A következő egy Coinbase-es együttműködés lesz?

A 2014-es indulását követően az Apple Pay hamar a leggyorsabban növekvő fizetési móddá küzdötte fel magát, most pedig a kriptovaluták vásárlásának elérhetővé tételével még nagyobb számban vehetik igénybe a felhasználók az Apple Pay-t. Az Apple Pay célja mindenképp a növekedés. Jelenleg a kártyás tranzakciók 5%-át teszi ki globális szinten az Apple Pay, 2025-re pedig a 10%-ot tűzték ki célul.

Nemrégiben olyan pletykák is szárnyra kaptak, hogy a Coinbase egy Apple Pay integráció bejelentésére készül. Ezek a találgatások mind a mai napig nem kerültek megerősítésre. A mostani bejelentés azonban most valamilyen szinten okot adhat a reménykedésre, hiszen ha az Apple Pay és Lumi Wallet közötti együttműködés jól alakul, könnyen meglehet, hogy más kriptovaluta tárcák is szóba jöhetnek a későbbiekben.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük