Az egyik legnépszerűbb token hagyta el a TRON hálózatát

A p2p árfolyamok és fogadások decentralizált előrejelzési piaci applikációjának tokenje, az ECN, a TRON blokkláncról az Ethereum és a Tezos platformokra vándorol át.

Az elmúlt hetekben az ECN-nek sikerült bejutnia a három legnépszerűbb token közé a TRON-on, míg a projekt okosszerződése a második legnépszerűbbnek számított. Mindezek ellenére mégis távozik a TRON blokklánc hálózatról, de vajon miért?

Tokencsere történt

Az ECN tokennek meglehetősen nagy forgalma volt a JustSwap decentralizált tőzsdén, a napi volumene meghaladta az 1 millió dollárt. Augusztus 10-én azonban a forgalomban lévő kínálat 3,44%-a, mintegy 8 millió token, “sniper botok” kezébe került. Ezek elkezdték a coinokat értékesíteni és kivonni a likviditást az ECN/TRX poolból. Az ECN csapata szerint az eset a TRON hálózat és JustSwap tőzsde alacsony biztonsági szintjének volt köszönhető, amik ezzel a “sniper botok paradicsomává” váltak.

Az ár további csökkenésének elkerülése érekében az ECN úgy döntött, hogy csereügyletet hajt végre az Ethereum és Tezos blokkláncokon. Másrészt a token a Bilaxy centralizált tőzsdén is jelen van, amely szintén támogatja a más hálózatokra való áttérést.

A token népszerűségének a TRON hálózaton és a projekt körüli fellángolások ellenére a közösség véleménye elsőbbséget élvez az ECN projekt számára. Ebben az esetben csak a token cseréje biztosíthatja a coin árának stabilitását és a likviditási poolok biztonságát.

Az ECN-ről röviden

Az ECN egy Malajziából indult decentralizált platform fogadáskötéshez a felhasználók között, valamint fogadási poolokban való részvételt, amely során a jutalmakat projekt tokenekben kapják. Az alkalmazás indulására augusztusban kerül sor, az ECN token bevezetése óta eltelt 3 hónapban az komoly mérföldköveket ért el:

  • több mint 40 000 token tulajdonos;
  • több mint 500 000 tranzakció;
  • 3 millió dollár + átlagos napi kereskedelmi volumen a JustWap és a centralizált Bilaxy tőzsdén
  • a Future Tech-el, Nexchange Group-pal, WWM-mel, The Blockchain Academy-vel kötött partnerség.

Természetesen a számokat és az ECN körüli felhajtást javasolt óvatosan kezelni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.