A Tether további 1 milliárd USDT tokent bocsát ki a TRON hálózaton

A világ egyik vezető stabilcoin kibocsátója, a Tether egymilliárd friss USDT tokent vert a TRON hálózaton.

A whale alert, a nagy értékű tranzakciók nyomon követésére fókuszáló csapat szerint, egymilliárd Tether tokent vertek és küldtek el a TRON hálózatra augusztus 9-én.

A Tether CTO-ja, Paolo Ardoino, aki e hónap elején tagadta az új kibocsátások leállítását, gyorsan tisztázta a lépést:

„1B USDt készletfeltöltés ment végre a TRON hálózaton. Ne feledje el senki, hogy ez engedélyezett, de nem kibocsátott tranzakció, ami azt jelenti, hogy ezt az összeget készletként használják fel a következő időszak kibocsátási kérelmeire és lánccseréire.”

A Tether által kiadott transzparencia jelentés szerint eddig 32 milliárd USDT-t bocsátottak ki a TRON hálózaton. További 1,1 milliárd USDT rendelkezik engedéllyel, de még nem adták ki, valószínűleg ez a legutóbbi tranzakció.

Jelenleg a TRON teljes 62,8 milliárd USDT-jének 53,5%-a van forgalomban.

A stabilcoin összeomlás

Az Ethereum rendelkezik a teljes USDT készlet mintegy 49%-ával, azaz 30,9 milliárd USDT-vel, mint ERC-20 token a hálózaton. A fennmaradó maroknyi USDT eloszlik az EOS, az Algorand, a Liquid, az SLP (Bitcoin Cash) és a Solana között.

A Tether körforgásban lévő kínálata idén eddig 200%-kal nőtt a január 1-jei 20,9 milliárd USDT-ról. Bár ez is lenyűgözően hangzik, mindhárom nagy rivális legyőzte őt.

A stabilcoin kibocsátások esetében a legnagyobb növekedés a Circle-nél történt. Az USDC kínálata idén csaknem 600%-kal nőtt. A január 1-i 3,9 milliárd stabilcoin kínálata ma minden idők legmagasabb értékére, 27,6 milliárdra emelkedett.

A Binance saját stabilcoinja, a BUSD a kínálat növekedését tekintve is felülmúlta a Tethert. Óriási mértékben nőtt, 1130%-kal. Az alig egymilliárd token 12,3 milliárdra emelkedett az év folyamán.

A negyedik legnagyobb stabilcoin és az egyetlen teljesen decentralizált, a DAI idén 380% körüli növekedést ért el. 2021 első napján a DAI kínálat 1,1 milliárd volt, ma pedig rekord méretű 5,5 milliárdra emelkedett.

Mikor auditáltatja magát a Tether?

A Tether piaci részesedésének csökkenését nagyrészt a folyamatban lévő jogi csatározások miatti félelmek okozzák. Az Ethereum magas gas díjai valószínűleg szintén hatással voltak rá.

Július végén a cég főtanácsadója, Stuart Hoegner megígérte, hogy “az audit hónapok, nem évek kérdése”, amikor a CNBC-nek nyilatkozott. A Tether tartalékai erősen dollárral súlyozottak, de tartalmaznak készpénz-egyenértékeket, kötvényeket, fedezett kölcsönöket, kriptoeszközöket és egyéb befektetéseket Hoegner szerint.

Egyre nagyobb az aggodalom a Tether stabilcoin támogatása miatt az idei évben, mivel a forgalomban lévő kínálata megnövekedett, és a befektetők nincsenek megbizonyosodva, hogy van elég fedezete a társaságnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük