Az elemzők 62%-a szerint a Brexit pozitív hatással lesz a kriptókra

  • 31
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Cindicator piackutató cég felmérése szerint az elemzők 62%-a gondolja azt, hogy Nagy-Britannia egyre közeledő EU-s kiválása pozitív hatással lesz a kriptovalutákra és digitális eszközökre.

A Cindicator piackutató cég, amely 2017-ben tartotta meg ICO-ját, széleskörű felmérést végzett a közelgő Brexit és a kiválás kriptovalutákra irányuló hatásáról. Az eredmények bár meglehetősen változóak, viszonylag sok jó hírrel kecsegtetnek a kriptósok számára.

Mi történik Nagy-Britanniában?

Nem sok olyan döntés született mostanában a globális politikai életben, ahol ennyire nem lehetne előre látni azt, hogy mi is fog pontosan történni. A Brexittel azonban úgy tűnik, senki sem tud mit kezdeni. Bár a végső határidő, amikor hivatalosan is ki kellene lépnie az országnak az Unióból, vészesen közeleg, a britek mintha egy lépéssel sem lennének előrébb a referendum óta.

A legvalószínűbb jelenleg az, hogy a határidőt kitolják, ezzel is időt nyerve maguknak arra, hogy bármiféle épkézláb tervet tudjanak összekovácsolni. Pletykálnak arról is, hogy esetlegesen visszavonják az egész hercehurcát. Ez azonban egyenesen szembe menne a referendum döntésével és a nép akaratával, így ez meglehetősen valószerűtlennek tűnik a parlament részéről. Harmadik lehetőségként ott van még persze a no-deal Brexit is, csak úgy mindenféle egyesség nélkül kilépni az EU-ból. Ez végképp beláthatatlan következményekkel járna az ország számára.

A Brexit gazdasági hatása már most érezhető

Akármi is fog történni, egy biztos: a Brexit már így komoly gazdasági problémákat okozott az ország számára. A Bank of England szerint a referendum heti 800 millió font veszteséget okoz a bizonytalanság az országnak. A font értéke a dollárhoz képest 5%-kal, az euróhoz képest pedig 10%-kal csökkent. És bár London továbbra is pénzügyi csomópontként funkcionál, ez nem biztos, hogy örökké így marad. A bankok és befektetők Dublinnal és Frankfurttal is szemezgetnek.

Az elemzők 62%-a szerint a Brexit pozitív hatással lesz a kriptókra

És mi történik akkor, amikor egy ország gazdasági problémákkal néz szembe, és egyre kevésbé bízik mind a kormányában, mind a valutájában? Nézzük csak meg Venezuelát, ott is hasonló dolgok történtek: az emberek a kriptovalutákhoz fordultak. A bitcoin és más altcoinok a fiatvaluta csökkenő értéke ellen is biztonságot nyújtanak, és a határokon átívelő tranzakciókat is olcsóbban és effektívebben teszik lehetővé.

Persze, az elemzők egy része nem ért ezzel teljesen egyet: 20% szerint semmiféle hatással nem lesz a Brexit a kriptovalutákra.

De ezen már meg sem lepődünk: a Brexittel kapcsolatban nincs egyetértés sehol, sem az elemzők, sem a brit parlament soraiban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.