Az elveszett Bitcoin mennyisége elérte a teljes kínálat 33,96%-át

A Glassnode elemzőcég által készített legújabb riport szerint a hosszú ideje tartogatott vagy elveszett Bitcoin száma új csúcsra emelkedett az elmúlt öt hónapban. Az összeg elérte a 7 131 084 Bitcoint.

A kínai kriptovaluta újságíró, Colin Wu osztotta meg ezt a grafikont Twitter-oldalán. Megjegyezte, hogy ez a kriptovaluta mennyiség a jelenlegi BTC-kínálat 33,96 százalékát teszi ki. (Összesen 21 millió BTC-t fognak kibányászni.)

Most a teljes Bitcoin-kínálat több mint egyharmada tekinthető forgalomból kiesőnek. Wu arra a következtetésre jutott, hogy ez az elveszett Bitcoin mennyiség növeli a Bitcoin szűkösségét, ami a Bitcoin egyik legnagyobb erénye. A Bitcoin támogatói gyakran hangoztatják ezt a tulajdonságot az arany, a fiat és az altcoinok használata ellen. Ennek oka, hogy azok a végtelenhez közel álló kínálattal rendelkeznek.

Ezeknek az elveszettnek hitt coinoknak egy részét azonban hideg tárcában tarthatják a hosszú távú tulajdonosok, azaz a HODL-erek és azok a kripto-rajongók, akik a legelején vásároltak vagy bányásztak BTC-t.

Azonban biztos van jó néhány olyan eset is, amikor a BTC biztosan elveszett, és talán sohasem kerül már elő.

Nem olyan régen számoltunk be mi is egy brit férfiről, aki véletlenül kidobta számítógépét, melynek a merevlemezén 7500 Bitcoin volt elmentve egy hidegtárcában. Elveszett coinjait a városi hulladéklerakóban tervezi megtalálni.

Az egyesült királyságbeli Newport városából származó 35 éves férfi a The Sun magazinnal megosztotta 12 hónapos tervét. Röntgensugaras keresőeszközök és mesterséges intelligencia segítségével kutatná át a városi hulladéklerakót.

Érdekes lesz látni pár év múlva, hogy az elveszettnek hitt Bitcoinok száma emelkedni vagy csökkenni fog.