Az emberek nem szoktak még hozzá, hogy szendvicsért Apple részvényekkel fizessenek – Betéti kártyával jön a Coinbase

Nem kellett sokáig várni, hogy a Coinbase amerikai székhelyű kriptotőzsde megmártózzon a hitelkártyák és betéti kártyák világában is. Az Egyesült Királyság kriptopénz tulajdonosai mostantól saját márkás Coinbase kártyával is költhetik digitális vagyonaikat.

A Coinbase kártyával kriptót automatikusan angol fontra váltva tudnak vásárolni és ezáltal több millió üzletben, webáruházban kártyásan fizetni vagy pénzt felvenni fontban.

A kibocsátója a Visa betéti kártyának a PaySafe és a Coinbase egy külön applikációt is kifejlesztett menedzselésére, ami összeköti a felhasználók Coinbase fiókjával és lehetővé teszi a kriptopénzes vásárlást.

Egyesült Királyságban került bevezetésre, de ahogy lenni szokott az új eszközök listázása kapcsán is, hamarosan több európai országokban is bevezetésre kerül, amit a bejegyzés szintén megerősít.

Sajnos tény viszont, hogy az UK felhasználók nem repdeshetnek túlságosan a díjak kapcsán. A kártya kiállítása 4.95£ (~1800 HUF) és minden egyes tranzakciókor 2.49% tranzakciós díjat (ahol 1.49% az átváltási díj + 1% a tranzakciós költség) számolnak fel. A maximális napi költési limit 10 000£ (~3.6 M HUF), de cserébe nincs havi díj. Viszont a visszautalás 20 fontba fog kerülni (~7200 HUF). DRÁGA!

Hogy a Brexit sújtotta helyi kriptoközösségnek lesz-e egyáltalán étvágya a Coinbase betéti kártyára, az még kérdéses, de a kezdeményezés egy űrt próbál betölteni a szektorban miután a szintén angol érdekeltségű Swift kártya feladta és az alacsony keresletre hivatkozva nem kíván több kriptó – fiat betéti kártyát kibocsátani.

“Kétlem, hogy nagy lenne rá a kereslet vagy használat mindaddig, amíg az emberek nincsenek ösztönözve a kriptóik elköltésére, talán szimpatikusabb lehet a periferiális piacokon,” nyilatkozta Paul Veradittakit, a Pantera Capital befektetője.

“Több kihívással is meg kell küzdeni. Az emberek nem szoktak hozzá ahhoz, hogy szendvicseket vásároljanak Apple részvényekkel és a legtöbb kriptoeszköz hasonló mentális vödörbe esik,” véli Lex Sokolin, az Autonomous kutatócég korábbi elnöke. “A Visa és Mastercard nyitva hagyott kapuinak meglovagolása egy gyors út a piacokra, de nem rendelkezik transzformációs hatással a szektor gazdaságára nézve.” Emiatt a lépés Sokolin szerint inkább tekinthető “stratégia manővernek” mivel a Coinbase az évek során elegendő tapasztalat szerzett a fizetési infrastruktúrák működtetéséhez.

A Coinbase betéti kártya mindez idáig a legjelentősebb kártyapróbálkozás az Egyesült Királyságban egy vezető kriptotőzsdétől. “A nyitottabb pénzügyi rendszer megteremtésének küldetése szempontjából központi fontosságú, hogy a kriptót könnyebben lehessen felhasználni és elkölteni.” nyilatkozta a Coinbase UK CEO-ja, Zeeshan Feroz.

Magyarországra is rendelhető több Visa vagy MasterCard alapú bitcoin és altcoin hitelkártya, betéti kártya amelyek előnyeiről és hátrányairól épp a mai napon írtunk egy cikket.