Az FTX Europe megvásárlását fontolgatja a Coinbase

A világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje, a Coinbase globális terjeszkedésre szánja el magát, ugyanis az FTX Europe megvásárlását fontolgatja.

A vállalat a hírek szerint az FTX Europe-ot, amely az anyavállalat tavaly őszi csődbejelentése után került értékesítésre, a rendkívül jövedelmező derivatív üzletága és a növekvő ügyfélkör miatt szeretné megvásárolni. A megvizsgált üzenetekből kiderül, hogy a Coinbase nem sokkal a csőd után, sőt még 2023 szeptember elején is érdeklődést mutatott az FTX Europe felvásárlása iránt, és az egyik európai vezetője is az akvizíció megvalósíthatóságát vizsgálta. A leányvállalatot még 2022 márciusában hagyta jóvá a ciprusi szabályozó hatóság, hét hónappal az FTX kriptotőzsde novemberi összeomlása előtt.

A derivatívák, más néven származtatott ügyletek értékét a mögöttük álló eszköz, például a Bitcoin alapján határozzák meg. Jelentős jövedelemmel szolgálhatnak mind a kereskedők, mind pedig az őket kiszolgáló tőzsdék számára. Az FTX Eu, más európai tőzsdékhez hasonlóan számos derivatívát kínált. Azonban ez volt az egyetlen olyan cég, amely a régióban engedélyt kapott a rendkívül népszerű perpetual futures (lejárat nélküli határidős ügylet) értékesítésére. Egyesek szerint ezek az engedélyek több potenciális vásárló figyelmét is felkeltették, amik jelentős bevételt hozhatnak annak, aki a vállalatot birtokolja. Továbbá arról is szóbeszéd terjengett, hogy két másik szereplő, a Crypto.com és a Trek Labs is érdeklődött az FTX Europe iránt.