Hollandia a Crypto.com új mérföldköve – megtörtént a hivatalos bejegyzés

A Crypto.com kriptotőzsde zöld utat kapott a De Nederlandsche Bank-tól, ami Hollandia központi bankja, ezáltal legálisan hirdetheti szolgáltatásait az országban. 

A szingapúri székhelyű vállalat a napokban jelentette be az örömhírt, miszerint a felhasználók ezentúl már Hollandiában is kihasználhatják a tőzsde által nyújtott lehetőségeket.

Hivatalos közleményükben büszkén számoltak be arról, hogy kriptovaluta szolgáltatói engedélyre tettek szert a Holland Nemzeti Bank jóvoltából. Mindez azután vált lehetségessé, hogy a Crypto.com átment a DNB ellenőrzésén. A felülvizsgálat alkalmával megbizonyosodtak arról, hogy a kereskedési platform eleget tesz a pénzmosás és terrorizmus megfékezésére irányuló követelményeknek.

A Crypto.com korántsem az egyetlen legitim kriptotőzsde Hollandiában, jelen pillanatban összesen 36 efféle vállalat van jelen az országban. Ilyen többek között a Coinbase Europe, az eToro és a Bitstamp is.

Tobias Oudejans, a DNB sajtóreferense, a megkeresések ellenére nem kívánta kommentálni a hírt, mivelhogy a nemzeti bank nem részletezi az egyes bejegyzéseket.

Annyit azonban tisztázott Oudejans, hogy a regisztráció által a kriptoszolgáltatók törvényes módon nyújthatnak különféle kriptotárca szolgáltatásokat ügyfeleik számára. Továbbá, kezelhetik a kriptotőzsdéken tárolt fiat valutákat is.

Mindamellett, a kriptotőzsde szolgáltatásai már a hivatalos bejegyzés előtt is elérhetőek voltak Hollandiában. Ugyanakkor, Oudejans elmondása szerint, míg a holland felhasználók jogszerűen igénybe vehetik az efféle lehetőségeket, addig az engedély nélkül működő vállalatok könnyen megüthetik a bokájukat illegális tevékenységükért.

A 2023-as év ez idáig kifejezetten sikeres a Crypto.com számára, ugyanis korábban Spanyolországban is virtuális eszközszolgáltatói engedélyt kapott.

Ezzel szemben a Binance jóval szerencsétlenebb helyzetben van, mivel kénytelen feladni azon törekvéseit, hogy legális kriptoszolgáltatóvá váljon az északnyugat-európai országban. Ahogy azt már említettük, a Crypto.com megfelelt Hollandia kikötéseinek, viszont a helyi központi bank nem adta jóváhagyását a Binance előterjesztéséhez. Ennek következtében a kriptotőzsde kénytelen beszüntetni működését a térségben.