Az FTX ex-CEO tweetje sovány vigasz az ügyfeleknek, ez az új kripto viszont kitörhet

Sam Bankman-Fried, az FTX korábbi vezérigazgatója néhány bizarr tweetet küldött ki, amelyek találgatásokat indítottak el a Twitteren. Ő azonban ragaszkodik ahhoz, hogy “improvizált” és azokat “menet közben találta ki”. Most megnézzük, mi lehet az igazság.

November 16-án kora reggelre a főbb kriptovaluták zöldben kereskedtek, a globális kriptopiaci forgalom több mint 0,50 százalékkal nőtt az előző naphoz képest, egészen 847 milliárd dollárig kúszott fel. A kriptopiac volumene az elmúlt napon 25 százalékkal, 62,50 milliárd dollárra ugrott. A folyamatban lévő FTX fejlemények közepette azonban a piacon továbbra is a félelem dominál, bizonytalanság és kétség (FUD) uralkodik.

FTT arfolyam diagram

Az FTX token jelenlegi ára 1,74 dollár, a 24 órás kereskedési volumen pedig 113 millió dollárt mutat. Az FTX token az előző nap folyamán 4,68 százalékkal emelkedett. A CoinMarketCap szerint jelenleg a 209. helyen áll, 571 millió dolláros élő piaci tőkeértékkel. A forgalomban összesen 328.895.112 darab FTT érme mozog, a maximális kínálat pedig 352.170.015 FTT érme.

Az FTX a 11. fejezet szerinti csődeljárást kezdeményez, SBF lemond

A múlt héten Sam Bankman-Fried az úgynevezett 11. fejezet szerinti csődeljárást jelentett be, majd lemondott az FTX és a kripto-birodalmát alkotó különböző vállalkozások vezérigazgatói posztjáról.

Egy sajtóközlemény szerint a Bankman-Fried által alapított, Alameda Research nevű, ismert kereskedőcég egyike annak a 130 társult cégnek, amelyek FTX Group néven ismertek, és most csődöt jelentettek. (Az FTX US és az FTX.com a birodalom többi cége közé tartozik.)

A Delaware államban benyújtott csődeljárási kérelem szerint Bankman-Fried marad az eddigi munkájánál, hogy segítse a rendezett átmenetet. A csődeljárás a beadvány szerint “rendezett folyamatot indít el az eszközök megvizsgálására és azok pénzzé tételére az összes globális, érdekelt fél javára”.

A sajtóközlemény szerint John J. Ray III, az Enron csődbiztosa kerül az FTX Group vezérigazgatói székébe.

Sam Bankman-Fried furcsa tweeteket küldött

November 14-én az FTX bajba jutott, volt vezérigazgatója, Sam Bankman-Fried furcsa üzenetek sorozatát írta a Twitteren. Az órás különbségekkel elküldött, egybetűs tweeteket összeolvasva azt a szöveget kapjuk, hogy “What HAPPEN”, ami magyarul annyit tesz: Mi történik.

Vasárnap a rejtélyes tweetek a “What” szóval és a “H” betűvel kezdődtek. A New York Times-nak adott, november 14-i SBF interjúban szóba kerültek a rejtélyes tweetek is. Bankman-Fried ekkor kijelentette, hogy a tweet-sorozat “egy szónál több lesz”, és hogy “menet közben találom ki”.

A kérdésre, hogy miért teszi ezt, úgy válaszolt: “Nem tudom”, majd hozzátette: “Improvizálok.” Amikor tovább kérdezték, Bankman-Fried kijelentette, hogy nem tudja, miért tweetelte a furcsa kijelentést.

Egyesek úgy vélik, hogy a tweet Sam Trabuccónak, az Alameda Research korábbi társ-vezérigazgatójának szólt, aki augusztusban távozott a cégtől “pihenni”, és jól ismert volt arról, hogy tweetjeit gyakran zárta azzal, hogy “Mi történt”.

Az SBF tweetek nem jelentenek vigaszt az FTX ügyfeleinek

Bankman-Fried kiesése a szektor kegyeiből kétségtelenül nem rendhagyó eset a kriptovaluta befektetők és influenszerek világában, mint ahogy az sem, hogy a térben felbukkanó negatív hírekről az érintett szereplők nem vesznek tudomást.

Az elmúlt év során ismert szervezetek és személyek, köztük népszerű pénzemberek és médiaszemélyiségek emelték Bankman-Friedet a vállalati ikon fénylő státuszába. Mivel azonban a vállalat fizetésképtelenséggel néz szembe, az FTX ügyfelei és a kripto rajongók, akiket közvetve érinthet az esemény, a mémekhez fordultak vigaszért. Amióta az FTX csődöt jelentett, SBF alig tweetelt vagy tett más nyilvános megjegyzést.

Néhányan a Crypto Twitteren azzal vádolták, hogy Argentínába távozott, amit ő tagadott. Az FTX alapítója rejtélyes magyarázatot adott a cég bukásához vezető körülményekről, és felvázolta az ügyfelek tisztességes kifizetésének tervét. Bankman-Fried személyesen is hatalmas veszteséget szenvedett el, ami sovány vigasz azoknak, akiknek a pénzeszközei a tőzsdén rekedtek.

Egy új és olcsó kripto, amelyből érdemes venni még 2022-ben: Dash 2 Trade

Azoknak, akik lendülete most megtört a kripto befektetésekben, ajánlunk egy érmét, amely jó eséllyel hoz némi enyhülést az FTX bedőlése után.

dash 2 trade eloertekesitesi szakasz 3 - nov

A Dash 2 Trade egy új, adatgyűjtő kripto projekt, amelynek lényege, hogy segítse a kriptovalutákba befektetőket a döntések meghozatalában. Nem kell órákig kutatni a különböző piaci pozíciók után, mert az intelligens platform rendezetten, többféle szempont szerint dolgozza fel az adatokat. Középpontjában egy teljes körűen felszerelt műszerfal áll, amely a kereskedőknek lehetőséget nyújt mindenféle mérőszám követésére. Az eszköz segítségével a blokkláncon belüli mutatók, jelzések és piaci hangulatelemzés, különböző grafikonok, valós idejű adatszolgáltatás, intézményi szintű backtesztelés és még sok egyéb funkció is elérhető.

Az érmét jelenleg előértékesítésen lehet megvásárolni, amely a harmadik szakaszában tart. A napokban sikerült a Dash 2 Trade fejlesztőinek túllépni a 6 millió dolláros szintet. Jelenleg a D2T tokenek ára 0,0513 dollár. Azt követően, hogy a projekt eléri a 8.757.000 dolláros összeget, indul a negyedik szakasz, amelyben az érmékért már magasabb árat kell adni. Érdemes tehát még most, olcsón beszerezni ezt az ígéretes, de most még filléres kriptovalutát.

További fontos és hasznos információk a Dash 2 Trade weboldalán találhatók.

D2T token vásárlása