Példátlan siker: néhány nap alatt 100,000 dollárt gyűjtött össze a RobotEra

Úgy néz ki szemtanúi lehetünk egy igazi sikertörténetnek: a RobotEra csapatának sikerült az, amiről más projektek fejlesztői csak álmodhatnak: az előértékesítés során már most több, mint 100,000 dollár gyűlt össze, ráadásul az LBank Labs is csatlakozott a partnerekhez. Alábbi írásunkban bemutatjuk mit tud a RobotEra, és miért lehet érdemes még most csatlakozni.

Mi az a RobotEra?

Hatalmas háború dúlt a Taro bolygó lakói között, ami végül majdnem a teljes civilizációt is felemésztette. Az utolsó utáni pillanatban, végső erejével sikerült a maradék túlélőnek létrehozni egy emberi tudattal rendelkező robot fajt, amelynek célja egykori világuk helyreállítása. Ezeket a robotokat irányítják a játékosok.

A blokklánc technológiát használó P2E (játssz, hogy nyerj) szisztémára épülő játékban minden játékos egy egyedi, NFT-ként létező robotot és egy szintén NFT-ként létező véletlenszerűen létrehozott kontinenst kap. A birtokolt földdarab szabadon alakítható, létre lehet hozni rajta különböző funkcióval ellátott épületeket, lehet bányászni, vagy akár gazdálkodni. A kemény munkáért jutalom is jár, ami az ökoszisztéma natív TARO tokenjében kerül kiosztásra.

robotera jatek

Itt azonban még nincs vége a kereseti lehetőségek hosszú sorának. Lehetőség lesz egyedül vagy csoportban, különböző kalandokon is részt venni, aminek jutalmául szintén TARO tokeneket lehet szerezni.

Az ökoszisztéma további érdekessége, hogy a játékosok által birtokolt kontinensek között szabadon lehet átjárni, így könnyedén elleshető a legbonyolultabb trükk is, és pillanatokon belül társakra lehet lelni a legbonyolultabb küldetések végrehajtásához is.

Szintén a világ különlegessége, hogy lehetőség lesz párbajokat is vívni. Ezeket a harcokat viszont nem a robotok, hanem az ő segítőik hívhatják egymással. Minden játékos készíthet magának egy NFT robotsegítőt, így biztos lehet benne, hogy a robotnak nem esik majd bántódása.

RobotEra DAO

A játékiparban egyre gyakrabban tapasztalható, hogy egy-egy hőn szeretett játék teljesen ellentétes irányba változik, mint ahogy azt a felhasználók szeretnék. Ez sokszor azért fordulhat elő, mert a vezetőség és a felhasználók között hatalmas űr tátong. Ezen nem segít az sem, hogy a legnagyobb játékkiadók részvényeseinek célja a profitszerzés, így sokszor az ő szavuk az, ami meghatározza, milyen irányú változások következnek be egy játék fejlesztése során.

robotera land

Erre a problémára kínál megoldást, az úgynevezett DAO, vagyis decentralizált autonóm szervezeti rendszer. A klasszikus vállalati struktúrákban egy egészen szűk réteg az, aki a döntéseket hozza, és ahogy láthattuk, számos esetben teljesen más motivációval rendelkeznek, mint a játékosok.

A DAO-ban viszont a végső szó a közösségnél van. Minden lényeges kérdésről – hasonlóan egy valódi demokráciához – közösen döntenek. Bárki, aki rendelkezik TARO érmékkel, szabadon alakíthatja a RobotEra jövőjét, ezért a játék mindig ki fogja elégíteni a közönség minden igényét.

TARO token vásárlása

TARO érmék – a RobotEra gerince

Az ökoszisztéma natív tokenje a TARO. Mivel a TARO érmék az Ethereum blokkláncot használják, ezért a tulajdonosaik túl azon, hogy a közösséget érintő kérdésekről szavaznak, akár passzív módon bevételhez is juthatnak.

Hasonlóan a legjobb kriptopénzekhez, a TARO is egy proof-of-stake érme. Ez a rendszer amellett, hogy környezetbarát, lehetővé teszi a tulajdonosai számára, hogy stakelés segítségével bármilyen munka nélkül hozamhoz tudjanak jutni.

Miért ilyen nagy siker az előértékesítés?

Az elmúlt időszakban kevés sikeresebb projektet lehetett látni, mint a RobotEra. Joggal merülhet fel a kérdés, hogy minek köszönhetik a fejlesztők ezt a kiemelt figyelmet.

A korai siker egyik oka az lehet, hogy viszonylag kevés igazán érdekes sandbox jellegű P2E kriptojáték létezik a metaverzumban. Ezek közül az egyik legnagyobb sikert a The Sandbox érte el, azonban mára a SAND érme csupán árnyéka korábbi önmagának. Könnyen lehet, hogy a csalódott The Sandbox befektetők, látva a RobotEra izgalmas világát és háttértörténetét, inkább a szeretetreméltó robotok mellett teszik le a voksukat.

A siker egy másik forrása lehet a rendkívül kedvező előértékesítési ár. A projekt jelenleg az első szakaszánál tart, amelyben több, mint 100,000 dollárt sikerült elérni. Hasonlóan más előértékesítésekhez, itt is lépcsőzetesen fognak emelkedi az elérhető érmék árai.

A mostani szakaszban kedvezményes áron lehet a TARO érmékhez hozzájutni. 90 millió érme kerül eladásra 0.02 dolláros áron. Amint a befolyt összeg eléri a 1,8 millió dollárt, kezdetét veszi a második szakasz. A harmadik, és egyben utolsó szakaszában a TARO érmék ára már 0.032 dollár lesz, ami azt jelenti, hogy akik most csatlakoznak, könnyedén szert tehetnek 60 százalék profitra.

TARO token vásárlása

Mire számíthatnak a TARO tulajdonosok a jövőben?

Az FTX botrány kitörése bebizonyította, hogy bármikor történhetnek olyan események, amik alapjaiban rengetik meg a teljes kriptopiacot. Ezekre lehetetlen felkészülni, viszont egy jegyzés előtt álló érme biztos menekülő lehet azok számára, akik rövid távon szeretnének biztos hozamra szert tenni.

A dolgok jelenlegi állása szerint, akár még idén lezárulhat a RobotEra előértékesítése. Amennyiben így történne, a jelenlegi pánik csillapodását követően valószínűleg a fejlesztők egy hatalmas bikafutam kellős közepén találnák magukat. Jó eséllyel rövid és közepes távon is tetemes hozamot tudnak majd elérni az érme tulajdonosai.

Akik egy befektetéssel kapcsolatban években gondolkodnak, azoknak sem kell aggódniuk. Az elmúlt évek során a videojáték-szektor hatalmas növekedésen ment át, és elemzések szerint ez a trend csak tovább fog folytatódni. Egy ilyen környezetben biztosak lehetünk benne, hogy egy sandbox játék képes lesz megállni a helyét, mivel a létrehozott világok sokszínűségének kizárólag a játékosok képzelőereje szabhat határt. Gondoljunk csak a Minecraftra, aminek a mai napig hatalmas rajongótábora van. Egyáltalán nem lennénk meglepve, ha a RobotEra népszerűsége a jövőben a Minecraftéval vetekedne.

Amennyiben felkeltette az érdeklődésedet a RobotEra, látogass el a projekt hivatalos honlapjára.

TARO token vásárlása