Az FTX kriptotőzsde és a Reddit kriptó fizetési rendszerrel rukkolt elő

Az FTX kriptovaluta kereskedési platform és a Reddit közösségi média felület partnerségre lépett közös pénzpiaci érdekeik érvényesítésének érdekében. Az együttműködés célja az, hogy az FTX Pay bővítményt beépítsék a Reddit hálózatába a közösségi pontokon keresztül.

A Reddit már a korábbiakban is bizonyította elszántságát a kriptoszektorral szemben, 2021 novemberében például bevezette a felhasználók közösségi pontjainak tokenizálását egy blokklánc révén. Ezúttal egy még nagyobb lépésre szánta el magát a cég, amivel újfent hozzájárul a digitális eszközök széleskörű elterjedéséhez.

A közösségi pontok (Community Points) arra szolgálnak, hogy általuk mérjék egy-egy felhasználó hírnevét. A szóban forgó pontok a felhasználónév mellett jelennek meg, így mindenki tisztában lehet a “helyezésével”. A pontrendszert az Arbitrum Nova blokkláncon hozták létre és a felhasználói eredmények minden olyan felületen lecsekkolhatóak, amely elismeri a blokkláncot.

Az FTX és a Reddit együttes erővel hódítja meg a szektort

A hivatalos weboldal szerint a közösségi pontok lehetővé teszik a jobb testreszabási feltételeket, elősegítik a minőségibb tartalmak kreálását, illetve exkluzív részletekbe is betekintést nyerhetnek általuk a userek.

Az FTX Pay integrációja így azt jelenti, hogy a közösségi felület szereplői könnyűszerrel vásárolhatnak Ethereum-ot a Reddit által támogatott kriptó appokon keresztül. Továbbá, a Community Points hálózat díjait is kifizethetik a szolgáltatás igénybevételével. A bővítmény különböző piacokon lesz elérhető, amelyek lefedik majd az Amerikai Egyesült Államokat, Európát és Ausztráliát is.

„A decentralizált, saját magát fenntartó blokklánc technológia által a vállalat képes a közösség előremozdításában és új módszereket tud kifundálni a platform fejlesztéséhez. Az FTX csapatával dolgozva mindezt egyidejűleg meg tudjuk tenni”, nyilatkozta a Reddit szoftvermérnöke.

FTX Reddit együttműködés

Az FTX alapítója és vezérigazgatója, Sam Bankman-Fried nemrégiben megosztotta nézeteit arra vonatkozóan, hogy a kriptók a befektetéseken túl mi mindenre hasznosíthatóak még. Véleménye szerint a mindennapi fizetési műveletek lebonyolításában, a piacstruktúra formálásában és a közösségi médiában is kifejezetten praktikusak.

A milliárdos befektető hozzátette, hogy a kriptovaluták és a blokkláncok hamarosan felválthatják a lassú, elavult és költséges fizetési formákat. Hiszen bárki létrehozhat egy kriptotárcát, amelyet díjmentesen és rendkívül egyszerűen használhat pénzügyei kezelésére.