Az Indiegogo első értékpapír token ICO-ja 18 millió dollárt gyűjtött

Nem sokkal korábban fejeződött be a St. Regis Aspen hotel értékpapír token értékesítési kampánya (STO – security token offering) melynek eredményeképp 18 millió dollárnyi friss tőkét sikerült gyűjtenie. Ez volt az első értékpapír token értékesítés az Indiegogo platformján.

Az Elevated Returns eszközkezelő kedden jelentette be, hogy az akkreditált befektetők felvásárolták mind a 18 millió dollár értékű Aspen tokent, mellyel az Indiegogo második ICO-ja rég nem tapasztalt sikert aratott a befektetői közösség berkein belül.

A hasznossági tokenekkel ellentétben, melyek kvázi kuponként funkcionálnak egy termékhez vagy szolgáltatáshoz, az értékpapír tokenek egy befektetési megállapodás tulajdonjogát reprezentálják. Ebben a konkrét esetben az Aspen coin részesedést jelent egy egyeszközös ingatlanbefektetési alapban (REIT), melynek mérlegfőösszege 18 millió dollár és a St. Regis Aspen értékpapír formájában volt megvásárolható az STO/ICO során. Mivel a részvénykibocsátást szabályozza a SEC ezért kizárólag akkreditált befektetők vehettek részt benne.

„Az Aspen Digital végzett a tokenértékesítésével és ez nem csak egy új eszközfedezetű coint jelent a piacon, hanem egyben irányt mutat az ingatlanok jövőbeli tokenizációjához is,” magyarázta Jason Kirschenbaum, az Elevated Returns igazgatója. “A jövő ingatlanbefektetése globális kitettséget, átláthatóságot, publikus hozzáférést és likviditást kíván és mindezt egyszerre teszi lehetővé a blokklánc technológia.

A token ERC-20 tokenszabvány alapján fejlesztették és az Indiegogo-n való listázást a Templum Markets FINRA és SEC regisztrált operátorral való együttműködés tette lehetővé. Az Aspen coinokat technikailag bármely ethereum walletben lehetne tárolni, de azok a befektetők, akik el akarják adni a tokenjeiket, azok csak a Templum alternatív kereskedési rendszerén (ATS) keresztül tehetik meg, mivel csak az felel meg a pénzügyi hatóságok elvárásainak.

Az Indiegogo társalapítója egy korábbi interjú során már kijelentette, a közösségi forrásgyűjtésre szakosodott platform belépése a kriptopénz forrásgyűjtések piacára egy természetes meghosszabbításaként fog szolgálni a vállalkozásnak.

„Várakozásaink szerint növekedni fog a tokenizált értékpapírok potenciálja és a kereslet, mivel a blokkláncon rögzített digitális tulajdonjog rengeteg előnnyel rendelkezik a hagyományos befektetési eszközökkel szemben és az sem elhanyagolható, hogy a technológiához értő befektetők valós időben látják az adott eszköz értékét. Bekapcsolása a platformunkba egy természetes meghosszabbítása lehet a közösségi finanszírozási világnak.”

Az Indiegogo már korábban is próbálkozott egy ICO levezénylésével, de akkor egy hasznossági tokenkibocsátás forrásgyűjtését vállalta a MicroVentures brókerrel közösen. Az akció nem volt ennyire sikeres mivel a MicroVentures hirtelen felfüggesztette az értékesítést és a forrásokat visszajuttatta a befektetőknek. Az indok akkor szabályozás körüli bizonytalanság volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük