Az istenért se akar 60 000 dollár fölött maradni a Bitcoin

A Bitcoin (BTC) ~56 000 dolláron stabilizálódott csütörtökön, miután az elmúlt napokban 53 000 és 59 000 dollár között ingadozott az árfolyama.

A múlt heti rapid összeomlást követően, amelyet egyes szakértők szerint a medvepiac kezdetét jelenti, a Bitcoin árfolyama továbbra se tudja eldönteni, merre induljon meg. Újabb árfolyameséseket nem szabad kizárnia egyetlen kereskedőnek se a forgatókönyvéből.

Habár a legfrisebb relatíve magára találása a BTC árfolyamának felerősítették azon optimista nézeteket, hogy a java még csak most jön, és csak idő kérdése, hogy újabb rekordról, talán december 31-e előtt 75 000 dolláros csúcsról tudjunk beszámolni. Nem szabad elfelejteni, hogy a Bitcoin árfolyamát nagyban jellemzik az erőszakos, pár nap alatt lezajló felfelé és lefelé tartó mozgások, a december histórikusan amúgy is a volatilisebb karakterisztikájú hónapok közé sorolható.

Egyes elemzők szerint egyértelmű, hogy a kriptovaluta folytatja történelmi emelkedését, és megint csak erősen fogja zárni az évet.

Az IntoTheBlock indikátora szerint a piaci kilátások továbbra is erősen medvések, mind a spot, mind az on-chain adatok, és mind a határidős piacokon.

Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy az évesített 60 napos volatilitás immár augusztus 30-a óta kifejezetten lapos, lefelé tendál (kékkel jelölve), utoljára 2020 nyarán volt ennyire lent, 46.51%-on áll. Ne felejtsük el, a múlt évben novemberben kezdődött a mindmáig tartó felfutás, akkor, október végén a BTC 60 napos volatilitása 30.51%-ról indult, ami január közepére 75%-ra ugrott. Amennyiben tovább esik a hónapban a volatilitás, akkor újra a 30%-os értéknél kötünk ki, ahogy 2020 végén is, ahonnan evidensnek látszik egy erőszakosabb ugrás felfelé vagy éppenséggel egy komolyabb zuhanás.

Kapcsolódó: