Az LG a kevésbé ismert Hedera blokkláncot valasztotta a televíziói NFT infrastruktúrájának

Az LG dél-koreai szórakoztatóelektronikai vállalat, amely 2020 óta tagja a Hedera Governing Council vezetőségének, a Hedera hálózatra épülő platformon keresztül hozza el az NFT-ket a televíziók képernyőjére.

LG NFT Hedera

A dél-koreai székhelyű elektronikai cég LG Art Lab néven egy olyan NFT piacteret ad ki, amely csatlakozik a Hedera hálózathoz. Ennek a képességnek a köszönhetően az LG legfrissebb szoftververziójára frissített készülékekkel rendelkező tévétulajdonosok a képernyőjükről vásárolhatnak, adhatnak el és mutathatják be Hedera NFT-jeiket. Az LG Art Lab az Egyesült Államokban a webOS 5.0 vagy újabb webOS-t futtató tévékészülékeken már elérhető is tulajdonosok számára.

A platform kényelmes, egy ablakos megoldást kínál az NFT-k otthoni megtekintéséhez és kereskedéséhez. Ez tartalmazza az LG Art Lab Drops funkciót is. Ez bemutatja a művészek profilját és előzetesen ismerteti a platformra hamarosan érkező új műveket. Eközben a valós idejű Live Drops visszaszámlálás biztosítja, hogy a felhasználók soha ne maradjanak le a lehetőségről, hogy megszerezzék a legújabb NFT-ket.

Az LG-nak lépnie kellett az NFT-tér irányába. Ugyanis a Samsung már három tévé modelljén is elérhetővé tette az NFT-piacterét, amelyeket a Nifty Gateway támogat. Az LG Art Lab csak az LG tévékészülékein lesz elérhető. Az elektronikai gyártó beépítette a tévékbe a mobil kriptotárcájának, a Wallypto-nak a támogatását is. Így a felhasználók egy QR-kód beolvasásával vásárolhatnak eszközöket a kriptotárcájuk csatlakoztatásával.

Az LG miért a Hedera blokkláncot választotta?

Chris Jo, az LG ügyvezető alelnöke, és a platformüzletág vezetője elmondta, hogy a platform célja, hogy az NFT-ket elérhetővé tegye a felhasználók számára, akik szeretnének belépni ebbe a kriptotérbe.

Hedera NFT

A Hedera választása nem éppen kézenfekvő egy NFT integrációhoz. Az elmúlt 30 nap adatai szerint a Hedera NFT piactér Hash Axis 36 000 dolláros kereskedési volumene elhalványul az Ethereum 330 millió dolláros OpenSea kereskedési volumenéhez képest. Az LG számára azonban valószínűleg ezért választotta ezt a blokkláncot, mert már 2020 óta tagja a Hedera kormányzótanácsának.

Shayne Higdon, a Hedera hálózat fejlesztőit támogató HBAR alapítvány vezérigazgatója is nagy jövőt lát a kooperációban. Elmondta, hogy a Hedera energiatakarékos konszenzusos mechanizmusa ideális blokklánc az olcsó, alacsony karbonlábnyomú NFT átutalások lebonyolításához.