Az N26 digitális bank kriptokereskedési szolgáltatást indít

Az N26 digitális bank kriptokereskedési szolgáltatást indít az ausztriai ügyfelei számára. A szolgáltatás neve N26 Crypto, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a Bitcoinnal és az Ethereummal is kereskedjenek.

A kriptokereskedési szolgáltatás az N26 ausztriai ügyfelei számára több mint 100 különböző token megvásárlását és eladását teszi lehetővé. Legutóbb 9 milliárd dollárra értékelt digitális bank azt tervezi, hogy a következő hónapokban tovább bővíti szolgáltatását. A tervek szerint a szolgáltatás bővülésével több mint 194 coint fog belistázni. Emellett a digitális pénzintézet az Európai Unió más országaiban is elindítja a kriptoszolgáltatást.

Az eurózónán belüli szabályozók eddig vonakodtak jóváhagyni a kriptokereskedés és a kriptopénz-alapú szolgáltatások jogi keretét. Ez a status quo azonban változhat a virtuális eszközök szolgáltatóinak (VASP Virtual Assets Service Providers) javára, de a túl energiaigényesnek tartott műveletek, például a Bitcoin-bányászat továbbra is tiltott tevékenység lesz.

N26

Az embereket még mindig érdekli a kriptokereskedés az alacsony árfolyam ellenére

Gilles BianRosa, az N26 vezető termékigazgatója a CNBC-nek elmondta, hogy legújabb kriptokereskedési szolgáltatásuk lehetővé teszi az emberek számára, hogy a platformjuk “biztonságában” digitális eszközökkel foglalkozzanak. A felhasználóknak lehetőségük lesz a digitális eszközök kereskedésére, de nem tudják majd a kriptóikat külső kriptotárcákba átvinni.

A PayPal és a Revolut, a világ két legnagyobb fintech cége, is ugyanezekkel a korlátozásokkal indította el a kriptokereskedést. Végül később engedélyezték az eszközök külső kriptotárcákba történő utalását is.

Az N26 is szabályozási akadályokba ütközhet azonban még ennek a funkciónak a bevezetése során. A bank kriptokereskedési szolgáltatását “zártkörű befektetési körként” tervezték, hogy megfeleljen az európai szabályozásoknak. “Ezzel szeretnék megakadályozni, hogy az emberek “valamit vásároljanak a dark webről azokkal a kriptoeszközökkel, amit az N26 kriptotárcájukban tartanak” – mondta BianRosa.

Az N26 termékigazgatója hozzátette:

“Nagyon szorosan együttműködtünk a szabályozókkal a szolgáltatás bevezetése előtt, így ők tisztában vannak vele, és minden szabályozási igényt kielégítettünk, ami a piacra vonatkozik.”

A vezető állítja, hogy a kriptoalapú termékek iránt nagy a kereslet, annak ellenére, hogy a kriptoszektorban jelenleg lefelé irányuló nyomás tapasztalható.

A kriptokereskedés megmenti az N26 pénzügyeit?

A Bitpanda fogja támogatni az N26 Crypto szolgáltatását. A kriptotőzsde jutalékot kap minden egyes kriptotranzakció után, amit a digitális bankon keresztül bonyolítottak le.

A pénzintézet 2,5%-os díjat számít majd fel ügyfeleinek a kriptók vásárlásáért és eladásáért; a Bitcoinért viszont kisebb, 1,5%-os díjat kell csak fizetni. A Metal számlacsomagokra előfizetett felhasználók számára a kriptotranzakciók a BTC esetében 1%-ba, a többi digitális eszköz esetében 2%-ba kerülnek majd.

A magas díjak részei lehetnek az N26 stratégiájának, hogy megragadja a digitális eszközök iránti keresletet, és egyúttal növelje bevételeit. Európa bizonyos részein az embereknek kevés alternatívája van arra, hogy a Bitcoinhoz és más kriptovalutákhoz jussanak.

A CNBC jelentése szerint a digitális bank komoly problémákkal küzd az árbevétel terén. Az N26 2021-ben 172 millió eurós veszteséget könyvelt el, ami 14%-kal több 2020-hoz képest. Vajon a kriptokereskedési szolgáltatással sikerül-e új felhasználókat bevonzani és növelni a bevételeket? Az idő majd megmondja.