A világ legismertebb énekeseit felkaroló Universal Music is a kriptotérbe lépett

A Universal Music Group megállapodást kötött arról, hogy előadói NFT-ket adhatnak ki a LimeWire zenemegosztó Algorand alapú piacterén.

A korábban peer-to-peer zenemegosztó szolgáltatásként működő LimeWire az Algorand blokklánc segítségével indítja el a zenére összpontosító NFT-piacot.

A digitális zenei megosztási szolgáltatások visszatérnek…Web3 formában. A LimeWire – amely márciusban jelentette be saját Algorand-alapú piacterét – ma bejelentette, hogy a Universal Music Group nagy kiadót szerződtette a platformjára.

Miben más az Algorand blokklánc?

Az ALGO ugyan 2022-ben még mindig a kiépülés fázisában tart, a mögöttes csapat profizmusa vitathatatlan. Egyértelmű, hogy az Algorand gyorsabb és hatékonyabb, mint a legtöbb alternatívája. A tranzakció sebesség öt másodperc, a másodpercenkénti tranzakciók száma pedig akár 1000. A fejlesztők szemlélete szerint sebesség, hatékonyság és struktúra tekintetében a projektjük nem véletlenül van a top okosszerződés platformok között. A hónap elején az Algorand és a FIFA szövetségre lépéséről számoltunk be.

A globális megállapodás lehetővé teszi, hogy a Universal Music Group és számtalan kiadója által aláírt művészek tokenizált digitális gyűjtőcikkeket adjanak ki a LimeWire készülő piacterén keresztül.

A Universal Music Group együttes felhozatalában olyan hatalmas művészek szerepelnek, mint Taylor Swift, Kendrick Lamar, a Rolling Stones, a U2, a BTS, Chris Stapleton, a The Weeknd, az Abba és Elton John. A mai megállapodás nem feltétlenül jelenti azt, hogy ezek közül a művészek közül bármelyikük NFT-t fog kiadni a LimeWire-en keresztül, de a jelek szerint lesz rá lehetőségük.

A LimeWire-t egy olyan NFT-piactérként indítják újra, amely kezdetben a zenével kapcsolatos eszközökre összpontosít. Ezalatt érthetünk tényleges zenét, de akár olyan dolgokat is, mint a zenészektől származó műalkotások és gyűjtemények. Paul és Julian Zehetmayr sorozatos tech-vállalkozók tavaly vásárolták meg a szunnyadó peer-to-peer zenemegosztó szolgáltatást, és márciusban jelentették be Web3 terveiket.

Áprilisban a LimeWire nyilvánosságra hozta, hogy 10,4 millió dollárt gyűjtött egy tokenértékesítés során, amelyet a Kraken Ventures, az Arrington Capital és a GSR vezetett. A tokenértékesítésben részt vettek más cégek is, például a Crypto.com Capital és a zenész Deadmau5 720Mau5 alapja is részt vett.

Az Universalnak nem ez az első lépése a Web3 térben. Tavaly novemberben a kiadó bejelentette a Kingship, egy Gorillaz-ihlette virtuális zenekar elindítását, amely a Bored Ape Yacht Club NFT sorozatán alapul. A zenekar metaverzum világokban fog fellépni, és saját NFT-ket is árul majd.