Az Opera bevezette a kriptovaluták vásárlását Apple Pay-en és bankkártyán keresztül is

Az Opera mobil és asztali böngésző amerikai felhasználói ezek után gyorsabban és könnyebben intézhetik kripto vásárlásaikat. Az Egyesült Államokban élő Android felhasználók most már bankkártyáik segítségével is vásárolhatnak, az iOS felhasználók pedig Bitcoin (BTC) és Ethereum (ETH) vásárlására is képesek  közvetlenül a böngésző saját kriptovaluta tárcájából Apple Pay-en keresztül.

A hivatalos tájékoztatás szerint az Opera partnerségre lépett a Wyre-rel, egy amerikai kriptovaluta brókercéggel. Egy olyan üzleti partnerséget hoztak létre, amely lehetővé teszi számára, hogy kibővítse kriptovaluta tárcájának műveleteit.

Az Opera egy norvég hátterű cég, amely tavaly indította el a kriptovásárlási funkciókat Android és iOS termékekre a norvég felhasználók, valamint Svédország és Dánia lakosai számára.

A társaság hozzátette:

“Az Opera azt is tervezi, hogy hamarosan bevezeti a zökkenőmentes kripto bővítményeket más országokban is.”

A cég hisz benne, hogy cselekedete ‘egy újabb lépés’ a “kriptovaluták internetes használatával járó akadályok felszámolására irányuló stratégiájában”.

Az Opera először 2018-ban indította el egy ‘blokklánc-kompatibilis’ Android-böngészőt, amely rendelkezik a kriptovaluta tárca funkcióval.

Charles Hamel, az Opera kriptós üzletág vezetője kijelentette:

“A múltban a kriptovaluták beszerzése nehézkes folyamat volt, órákig vagy akár napokig is eltartott. Ha összehasonlítjuk ezzel a sokkal jobb megoldással, amely kevesebb, mint 30 másodpercig tart, rájövünk, hogy ez mindent megváltoztat.”

A társaság szerint 320 millió aktív felhasználójuk van.

A legújabb hírek alapján a Brave decentralizált böngésző-üzemeltető is nemrégiben jelentette be új partnerségét, amely szerint a felhasználók a natív tokenjeiket az Amazon és Uber termékekre és szolgáltatásokra költhetik.

Látjuk tehát, hogy a mainstream internetes szereplők is elkezdtek nyitni a kriptovaluta megoldások irányába. A mostani turbulens időben bizonyítják, hogy a Bitcoinnak és társaiknak egyre fontosabb szerepe lesz a következő években.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.