Az Opera böngésző integrálja a BNB Chain-t, így 350 millió felhasználója számára lesz elérhető a Web3

A népszerű internetes böngésző, az Opera bejelentette, hogy integrálja a BNB Chain-t, korábbi nevén a Binance Smart Chain-t. A kiadott sajtóközlemény szerint a vállalat azt mondta, hogy az integráció lehetővé teszi az Opera böngésző 350 millió felhasználójának, hogy hozzáférjen a BNB Chain több mint 1300 aktív dApp-jához és interakcióba lépjen a hálózat több millió felhasználójával.

Az Opera hozzáférést biztosít a BNB Chain-hez

Az integráció jelentős lépés mind az Opera, mind a BNB Chain számára, amely több ezer, különböző felhasználási célú decentralizált alkalmazásnak ad otthont. A BNB Chain a legnagyobb okosszerződéses blokklánc a napi aktív felhasználók számát tekintve.

Az integráció azt jelenti, hogy az Opera felhasználók fiat pénzzel vásárolhatnak BNB tokent. Egyútttal a beépített Opera kriptotárca segítségével tranzakciókat is végrehajthatnak vele. Amellett, hogy hozzáférést biztosít a BNB-lánc pénzeszközeihez és tranzakcióihoz, az Opera egyszerűsített hozzáférést biztosít majd a felhasználóinak az olyan DEX-ekhez, mint a PancakeSwap, az 1inch és a BiSwap, valamint számos más DeFi és GameFi projekthez.

Jorgen Arnesen, az Opera mobiltelefonokért felelős ügyvezető alelnöke szerint a BNB Chain ökoszisztéma integrálása nagyobb funkcionalitást kínál az új és tapasztalt Web3 felhasználóknak. Az Opera már támogatja az Ethereumot és a Polygont, és a következő hónapokban további hálózatokkal kívánja bővíteni az ökoszisztémáját.

Opera BNB

A BNB Chain integrációja kevesebb mint egy hónappal azután történik, hogy az Opera böngésző megjelent iOS-en. Ez világszerte több millió új felhasználó számára nyitotta meg a szolgáltatást. A mostani hivatalos bevezetést megelőzte a böngésző béta kiadása is még 2022 januárjában Macen, Windowson és Androidon.

Patrick Degenhardt, a BNB Chain alelnöke így nyilatkozott a témában:
“A BNB Chain közösség célja, hogy kiépítse a világ párhuzamos, virtuális ökoszisztémáját működtető infrastruktúrát. És ezzel megnyissa a kriptókhoz vezető utat a következő egymilliárd embernek.

Hozzátette, hogy:

“A digitális eszközök és a blokklánc technológia elterjedésének fellendítése komoly erőfeszítéseket igényel a Web2 és Web3 integráció terén. Az Opera kriptoböngészője összeköti ezt a két világot. Nagyon örülünk, hogy ez az integráció az Opera 350 millió aktív felhasználójának hozzáférést biztosít több mint 1300 aktív BNB Chain dpps-hez és azok alapjaihoz”.”