Az ukrán Monobank elérhetővé akarja tenni ügyfeleinek a Bitcoint a bankkártyákon keresztül

A Monobank, egy ukrán e-bank bejelentette, hogy Bitcoin kereskedést szeretne biztosítani ügyfelei számára idén júliustól.

A bank az ukrán jegybankhoz, a Bank of Ukraine-hez fordult, hogy hagyja jóvá a Bitcoin bankkártya iránti kérelmét. Ez azonban akkor következhet be, amikor az ukrán kormány előrelépést tesz a kriptovalutákkal kapcsolatos jogszabályok terén.

A mostani bejelentés egy korábbi jelentésből származott, amely a bank társalapítóját idézte. Oleg Gorokhovsky, a Monobank társalapítója, optimizmusát fejezte ki a Bitcoinnal kapcsolatban az év elején. Gorokhovsky elmondta, hogy a Tesla 1,5 milliárd dolláros idei Bitcoin-vásárlása megújította hitét a coinban. Úgy véli, hogy a digitális eszköznek van jövője.

A társalapító azt jósolja, hogy 2022 végére a Bitcoin el fogja érni a 100 000 dollárt.

Ukrán előírások

Az ukrán kormány már lépéseket tett a kriptók hatékony szabályozása felé az országban. Egy 2020 decemberi jelentés szerint az ukrán parlament már tanácskozott az országot érintő kriptoszabályozásáról.

Az év elején az ukrán kormány kötelezővé tette az állampolgárok számára azt is, hogy az adóbevallásuk részeként bejelentsék kriptovagyonukat is. Bár még nincsenek jóváhagyott előírások, a hatóságok azon dolgoznak, hogy elfogadják a kriptovalutákkal kapcsolatos szabályokat.

Az ukrán Digitális Transzformáció Minisztériumának miniszterhelyettese szintén bejelentette, hogy a hatóság egy második törvénytervezet elfogadását is javasolja. A virtuális eszközökről szóló frissített törvénytervezetet már második véleményezésre nyújtották be.

Monobank

A Monobank elérhetővé tenné ügyfeleinek a Bitcoint

A Bitcoin bankkártya bevezetése mögötti motiváció egyértelműnek tűnik. A Monobank azt akarja, hogy ügyfelei hozzáférhessenek a Bitcoinhoz.

Jóváhagyás esetén a Monobank ügyfelei már csupán a bankkártyájuk segítségével is vásárolhatnának és adhatnának el Bitcoint. Úgy tűnik, hogy a bank más bankok nyomdokaiba lép, amelyek szintén hasonló lépéseket tettek.

Az ügyfelek növekvő igénye miatt a bankoknak meg kell találniuk az utat, hogy az ügyfelek digitális eszközökhöz férhessenek hozzá. A bankok szabályozási kérdések miatt jelenleg nem tarthatnak digitális eszközöket. De ez nem azt jelenti, hogy ügyfeleik sem birtokolhatnak digitális eszközöket.

A Goldman Sachs és más nagybankok Bitcoin- és Ether opciókat és határidős ügyleteket kínálnak az ügyfeleknek. Ez lehetővé teszi, hogy az ügyfelek spekulálni tudjanak a digitális eszközök árára anélkül, hogy meg kellene vásárolniuk a coinokat.

Maga Gorokhovsky továbbra is lelkes a Bitcoin iránt. Személyes portfóliója is nagy mennyiségű BTC-t tartalmaz. Arra biztatja a befektetőket, hogy ők is fektessenek Bitconba.

A Monobank azt tervezi, hogy júliusban bevezetik ezt a funkciót az ügyfelek számára, miután megkapják az ukrán jegybank jóváhagyását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük