Azonosították, kié lehet a 2,54 milliárd dollárnyi ETH-t tartalmazó tárca

Az Arkham Intelligence azonosította az ötödik legnagyobb Ethereum tárca tulajdonosát: a Robinhood brókercéggel kötötték össze.

A szóban forgó tárcán 2,54 milliárd dollárnyi ETH, illetve más, 177 millió dollárnyi ERC-20 token van. A platform korábban azt is megjegyezte, hogy a Robinhoodé az a Bitcoin cím is, amelyhez 118 300 BTC-t (3 milliárd dollár) köthető. Az Arkham Twitteren osztotta meg jelentését.

A tárca címe 0x40B-vel kezdődik, az ETH mellett pedig több mint száz ERC-20 tokent rejteget. A Robinhood Etherem alapú tokenállománya így meghaladja a 2,71 milliárd dollárt. Az Arkham azonban azt is megjegyezte, hogy az összeg a platform felhasználói nevéhez fűződik, mivel kereskedési modellje megköveteli, hogy a vállalat 1:1 arányban fedezze az egyenlegeket a SEC által meghatározott szabályozásoknak megfelelően. Az adatok továbbá azt mutatják, hogy a Robinhood számos kriptotőzsdéken is jelen van, és további 7,39 milliárd dollárnyi kriptót tart.

A vállalat negyedéves jelentése szerint június 30-án pusztán 11,5 milliárd dollárnyi kriptóval rendelkezett – az viszont nem egyértelmű, hogy a változás az árfolyam ingadozásának, vagy a címen tartott kriptovaluták mennyiségének tényleges lecsökkenésének köszönhető.

A Robinhood az egyik leggyorsabban növekvő online cég volt az elmúlt években, hiszen az első olyan bróker volt, amelyik valóban jutalékmentes szolgáltatást kínál ügyfelei számára. A cég a kriptovaluta iparágban jócskán jelen van, megerősítése szerint rendelkezik ugyanis egy olyan bitcoin címmel, amelyen 3 milliárd dollárnyi BTC-t tart.

Kapcsolódó: