Bajban lehet a COSS tőzsde, 2 millió dollár értékű ügyfélletétet fagyasztottak be

A szingapúri székhelyű COSS kriptotőzsde befagyasztotta 200 000 regisztrált ügyfelének a letétjeit a következő 3-4 hétre. A tőzsde ezt karbantartási munkálatokra hivatkozva lépte meg.

A COSS a hírt még kedden jelentette be és hatására kisebb pánik tört ki a felhasználók között. A COSS szerint viszont nincs ok a felháborodásra, mert a karbantartást már hónapok óta tervezik.

A COSS egyik alkalmazottja elmondta, hogy a lépést azért nem jelentették be előre, mert nem akarták, hogy a felhasználók tömegesen kimenekítsék a letétjeiket.

A névtelen alkalmazott azt is közölte a Decrypt angol médiaportállal, hogy a tőzsde egy hatalmas káosz volt és szükség van a rendszerek rendbe tételére.

A COSS sajtóközleményében szintén nyugtatgatta a felhasználóit, kijelentvén, nincs ok a pánikra, nem érdemes FUD-ot terjeszteni az üzenetküldő csoportokban.

A tőzsde hozzátette, nem lesz képes időben válaszolni az ügyfelek kérdéseire, akár 7 napot is igénybe vehet a megnövekedett ügyfélpanaszokra a válaszadás ideje.

A blogbejegyzésben hozzáteszik, hogy a COSS tőzsdét újratervezik, hogy könnyebb legyen rajta automatizált kereskedelmet folytatni, mellette nagy sebességű matching motort, fejlettebb API-t, beépített likviditási megoldásokat és Android, illetve iOS alkalmazásokat is bevezetnek.

Az ügyfelek egy részét ugyanakkor nem hatották meg az előremutató ígéretek és a Redditen adott hangot elkeseredésének.

Az egyik így ír: “Meglepett, hogy egyáltalán ilyen sokáig húzta [a COSS]. Már 2017-ben sem tűnt megbízhatónak és a bizonyítékok azóta halmozódnak arról, hogy valami nincs rendjén náluk.”

Egy másik kommentár szerint pedig csak teljes mértékben szakmaiatlan volt a lépés.

Ugyanő hozzátette;

2017-ben próbáltam ki a COSS-t […] és már akkor is egyike volt a legrosszabb tőzsdéknek. Még azok a tőzsdék is, amiket lelkes kriptorajongók indítottak, mint a Nanex is jobb interfésszel és motorral rendelkezett. Azóta ugyan volt pár frissítésük, de semmi komoly. […] Az ügyfelek zárolt letétjei jelentik az utolsó szöget a koporsójában.

A COSS a legutolsó értelmes adatok alapján a 293. a kriptotőzsdék napi volumene rangsorában és több mint 200 kereskedési párt listáz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük