Balul sült el a személyes kriptoeladás, egy hétig tartották fogva

Egy hongkongi férfi személyes kriptovaluta eladásra bólintott rá, a találkozóból végül emberrablás lett.

Egy 39 éves hongkongi férfit 2021. november 6-án elraboltak és váltságdíjért fogva tartottak, miután beleegyezett, hogy találkozik egy Tether-vásárlóval a hongkongi Kowloon Bay-ben. A férfit egy ipari épületbe csalták, ahol fizikailag bántalmazták és arra kényszerítették, hogy adja át okostelefonját, a rajta lévő kriptokereskedési alkalmazások jelszavaival együtt. A férfit majdnem egy hétig tartották fogva az észak-hongkongi Tai Po egyik épületében. Elrablói 30 millió hongkongi dollárt (nagyjából 1,23 milliárd forint) követeltek a családjától váltságdíjként. 2021. november 9-én a családja kapcsolatba lépett a hatóságokkal. Az épületet megrohamozták a rendőrök, de a tettesek meglógtak az ablakon keresztül.

Az áldozatot súlyos lábtöréssel vitték kórházba. A rendőrség később hét embert tartóztatott le az emberrablással kapcsolatban, és még egy személyt keres, akiről azt feltételezi, hogy a Sun Yee On triád bűnszervezethez tartozik.

Alan Chung, a nyugati regionális bűnügyi egység munkatársa elmondta, hogy még vizsgálják az áldozatot kirabolták-e, miután átadta banki és kriptovaluta applikációi jelszavait. Egy forrás a South China Morning Postnak azt állította, hogy az áldozatnak több mint 20 millió hongkongi dollárnyi kriptopénze volt. A hongkongi hatóságok figyelmeztették a befektetőket, hogy legyenek elővigyázatosak, és csak törvényes platformokon kereskedjenek kriptovalutákkal, inkább kerüljék a személyes adásvételt.

A BeInCrypto 2021 januárjában számolt be egy hasonló esetről, amikor egy nő nagyjából 143 millió forintnyi hongkongi dollárt veszített egy P2P tranzakció során. A bűnözők egy irodába csalogatták, ahol USDT-t akartak tőle hongkongi dollárért cserébe.

Végignézték, ahogy az okostelefonján keresztül elküldi az USDT-t, de amikor megkapta a készpénzt, egy háromfős bűnbanda rontott be a szobába. Ellopták a telefonját, majd a székhez kötözték, és leléptek a pénzzel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük