Négynapos mélyponton a kripto piac miután feltörték a Bancor kripto tőzsdét

Ismét 5-10%-os esések a kriptopénz árfolyamoknál.  Mélyponton a kripto piac a Bancor hekker támadása után.

Feltörték a Bancor kereskedési platformot

Hétfőn robbant a hír, hogy az izraeli Bancor kripto tőzsdét hekker támadás érte. A biztonsági hiba miatt 13,5 millió dollár összértékű tokent loptak el a kereskedési platformról. Az egyik tárcához fértek hozzá jogosulatlan felhasználók, mely révén 12,5 millió dollár értékű ethereumot és 1 millió dollár értékű Pundi X tokent loptak el. Bár a cég a Twitteren igyekezett megnyugtatni a közvéleményt, hogy a felhasználók tárcáihoz nem fértek hozzá, a piacon az aggodalom azonnal meglátszódott.

Ez már a sokadik hekker támadás az idén a különböző kereskedési platformok ellen. A Bithumb és a Coinrail Dél-Koreában tevékenykedtek. A Bancor támadása azonban nem a régióban történt. Közös azonban az esetekben, hogy a Bithumb esetében is jelentősebb összegű Pundi X token tűnt el a tőzsdérő. A támadások pedig jellemzően negatív hangulatot gerjesztenek a piacon, ezért sorra egyre mélyebbre löki az árfolyamokat.

5-10% minuszban minden

Mélyponton a kriptopénz piac

A negatív hangulat az összes kriptopénz árfolyamán meglátszódik. A bitcoin 5% feletti mínuszban jár. Az ethereum pedig több, mint 10%-ot esett az elmúlt időszakban. De a többi kriptopénz ára is erősen a negatív tartományban van, szinte minden 5-10% között esett az elmúlt 24 órában. A teljes piaci kapitalizáció ismét 20 milliárd dollárral zsugorodott pár óra leforgása alatt.

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük