Bitcoin tartja a 6700$ dolláros szintet ahogy lassan stabilizálódnak az árfolyamok, vagy csak vihar előtti csend?

Az elmúlt 24 óra során nem változott lényegében a bitcoin árfolyama és szilárdan tartja a 6700$ dollár feletti szintet. Az altcoinok többsége szintén stabilan áll mindössze 1-2%-os gyengüléssel (a cikk írásának időpontjában), ami az altcoinok – különösen a kisebb piaci kapitalizációjúak esetén – említésre se méltó.


Újabb esés várható 6000$ alá?

Van pár aggodalomra okot adó jel, ami azt sugallja, a bitcoin és az altcoinok újra két számjegyű esés előtt állnak. A stabilitás ellenére nincs egyértelmű felfelé irányuló momentum valamint a kereskedési volumen is meglehetősen alacsony, összehasonlítva a 2018-as év első negyedévével.

Az elmúlt 10 napban a bitcoin árfolyam trend a május 29 és június 9-e közötti trendet másolta az említett alacsonyabb kereskedési volumen mellett, amikor is egy hetes stabilitás volt a piacokon. Június elején a bitcoin 11 napon keresztül a 7300$ –  7700$ dolláros tartományban tanyázott, majd egy masszív eladási hullám egészen 5755$ dollárig taszította, amit akkor a befektetők vételi ügyletei nem tudtak ellensúlyozni.

Amennyiben a bitcoin fenn tudja tartani a jelenlegi árszintet egy potenciális kitekintővel a 7000$ szint fölé, akkor egy rövid lefolyású rali várható a napokban. Visszaesés a 6300$ – 6500$ dolláros tartományba viszont egy újabb eladási hullámot indíthat.

Korábban Arthur Hayes, a Bitmex bitcoin bróker ügyvezetője kijelentette, a bitcoin valószínűleg a 3000$ és 5000$ dollár közötti tartományban éri el a mélypontját és indul meg egy gyors, egy hónapos ralin során a korábbi 20 000$-os csúcsára mielőtt megütné az 50 000$ dolláros új rekordárfolyamot.

“Abszolút [Kitartok az 50 000$-os 2018-as előrejelzésemnél]. Úgy gondolom [bitcoin], ami egy év alatt megy fel 20 000$ dollárra, azt követni kell egy korrekciónak egészen 6000$-ig. Szerintem a legalacsonyabb árfolyam a 3000$ és 5000$ dolláros tartományban lesz, de mindössze egy pozitív szabályozói döntésre vagyunk – talán egy SEC által jóváhagyott ETF – attól, hogy a 20 000$ dollárt áttörve akár 50 000$ dollárig emelkedjen 2018 végére” jelentette ki Hayes.

Clem Chambers, a pénzügyi adatszolgáltató ADVFN igazgatója hasonló megállapításra jutott. Szerinte a bitcoin akár 2000$ dollár is lehet mielőtt elérné újra a 20 000$-t az év végére.

“Valószínűleg lemegy 2000$-ra mielőtt újra elérné a 20 000$ dollárt” mondta Chambers, megindokolva miért alkalmatlanok a fiat pénzek a globális pénzügyi rendszerben. “A [fiat pénzek] nem hoznak létre elegendő pénzt a világ működéséhez. A kriptopénzek kitöltik ezt a vákuumot. Mert egy gazdasági elszívás zajlik [a fiat pénzeknél] és a kriptopénzek kitöltik a vákuumot. Gazdasági fellendülést fog hozni (a bitcoinnak).”

Általánosságban kijelenthető, hogy az ismert gazdasági szakértők a kriptopénz szektorban egyetértenek abban, hogy nagyon valószínű az újabb bitcoin-rali ami majd a korábbi csúcs felé katapultálja a coint. De egyben a 6000$ alatti árfolyam is elkerülhetetlen.

Trendforduló eshetősége

A kriptopénzek performansza számos tényezőtől függ. Változás egy nagyobb ország szabályozási politikájában könnyen trendfordulót eredményezhet a jelenlegi medvés trendben .

Bitcoin pillanatnyilag ugyanott tart mint a múlt hónapban. Alacsony volumen mellett nincs elegendő kereslet, hogy magasabb támasz szintekre emelje. Ha azonban 7000$ fölé emelkedik a következő napokban, akkor az akár egy trendfordulót is jelenthet.

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

 


🤬 Cenzúramentes eszmecsere: https://www.facebook.com/bitcoinbazis/
📰 Értesülj azonnal a friss hírekről: https://t.me/bitconbazishirek
🦅 Csipogj ránk itt is: https://twitter.com/BitcoinBazis
🤤 Dögös csajok és pasik (ritkán): https://www.instagram.com/bitcoin_bazis/
🔰 Kezdőknek: https://www.bitcoinbazis.hu/utmutato/

Balaxi

Dream. Fulfill. Repeat. Idealist. Digital.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.