Bank of America kriptopénz tárolórendszert szabadalmaztat

Az Egyesült Államok második legnagyobb bankja egy újabb szabadalmat adott be a szabadalmi hatóságoknak egy kriptovaluták tárolását felügyelő vállalati rendszerre.

Az  Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatala által csütörtökön publikált dokumentum alapján a bank újabb lépéseket tett a kriptovaluták privát kulcsainak biztonságos vállalati tárolására. A vállalat hasonló célból először még áprilisban nyújtott be szabadalmi kérelmet.

A szabadalom, amely pontosan leírja hogyan fog egy számítástechnikai eszköz titkosított blokklánc címkéket tárolni, egy még 2014-ben elindult online kriptovaluta széfre vonatkozó Bank of America fejlesztés közvetlen folytatása.

A szabadalom abból indul ki, hogy a jövőben a kriptovaluták és tokenek széles körben alkalmazott fizetőeszközök és értékhordozók lesznek, de az ügyfelek továbbra is harmadik felekre bízzák vagyonuk védelmét, ahelyett, hogy saját maguk őriznék a privát kulcsaikat (amennyiben az Olvasó most találkozik először egyes kifejezésekkel, kérjük lapozza át a szójegyzékünket).

A szabadalmi javaslat írói szerint:

A vállalatok napi szinten nagy számú pénzügyi tranzakciót kezelhetnek. Ahogy fejlődik a technológia, a kriptovaluta alapú pénzügyi tranzakciók egyre elterjedtebbek lesznek. Egyes vállalatoknak kívánatos lehet a kriptovaluták biztonságos tárolása.

A Walmarttal és IBM-mel közösen a Bank of America az egyik legelszántabb blokklánc kutatók és befektetők közé tartozik. A cégnek nem ez lesz az első blokklánc szabadalma, már legalább 20 van a neve alatt.

A mostani online tárolási rendszer mellett a banknak van egy szabadalma az offline tárolási rendszerre, valamint egy rendszerre, mely segítségével valós időben tudna kriptopénz tranzakciókat feldolgozni.

Bank of America 💖 Blockchain, 👿 Bitcoin

A blokklánc technológia iránti lelkesedés azonban nem téveszthető össze a nyílt, bárki által hozzáférhető blokklánc technológiai alkalmazásokkal, mint például a bitcoin is. A vállalat csányijai többször is kikeltek a bitcoin ellen, mondván a bitcoin egy ‘aggasztó‘ fizetési rendszer és a befektetők ne dédelgessenek nagy reményeket a potenciáljával kapcsolatban.

Bank of America bankkártya tulajdonosok el vannak tiltva, hogy kártyájukkal kriptovalutákat vásárolhassanak.

A legfrissebb éves jelentésében ugyanakkor a bank elismerte, a kriptovaluták fenyegetést jelentenek az üzleti modelljére.

Szerintetek megalapozott a Bank of America félelme a bitcoinnal szemben?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük