Egy svájci kereskedelmi bankban ethereum, litecoin és bitcoin cash is kapható lesz bitcoin mellett

A svájci Falcon Private Bankban ethereum, litecoin és bitcoin cash is elérhető lesz a jövőben az ügyfelek részére. A bitcoin befektetések pedig már a nyár közepétől elérhetőek a svájci kereskedelmi bankban.

Bankban ethereum és további kriptopénz vásárlási lehetőségek

Vásárolj bankban ethereum kriptopénztA svájci Falcon Private Bank kibővíti a digitális eszközkezelési szolgáltatását. A jelenlegi bitcoin befektetési lehetőség kiterjesztésével további kriptopénz vásárlására is lehetőséget nyújtanak majd az ügyfeleknek.

A bankban ethereum, litecoin és a hard fork révén létrejött bitcoin cash vásárlására is lesz majd lehetőség jövőhéten keddtől.

A Bitcoin Suisse igazgatója, Niklas Nikolajsen a CoinDesknek elmondta, hogy történelmet írt a Falcon Private Bank azzal, hogy lehetővé teszi a közvetlen kriptopénz vásárlást az ügyfeleinek. A piacnyitást a többi kriptopénz irányába a megnövekedett kereslet teszi indokoltá. Egyre népszerűbben ugyanis a bitcoin mellett az altcoinok a befektetők körében.

Falcon Private Bank úttörőnek számít a pénzügyi szektorban

Az idén nyáron azzal kerültek be a hírekbe, hogy a világon első kereskedelmi bankként integrálták a bitcoin befektetéseket a netbankba. Az időtájt egy bitcoin ATM-et is telepítettek a zürichi központba, hogy azok az ügyfelek is könnyen és gyorsan bitcoinhoz tudjanak jutni, akik készpénzben szeretnének kriptopénzt vásárolni. A szolgáltatás ezek szerint annyira népszerű lett, hogy a jövő héttől további kriptopénz vásárlási lehetőséget is teremtenek az ügyfeleiknek.

A svéjci bank üttörő a kriptopénz és a bankszektor kapcsolatábanA technikai hátteret a Bitcoin Suisse startup segítségével valósították meg. Ráadásul a Falcon Private Bank szoros együttműködésben dolgozott a svájci pénzügyi felügyelettel is, hogy a ügyfelek érdeke megfelelően képviselve legyen minden körülmények között.

A fejlesztés abszolút úttörőnek számít a piacon. Bár Svájc eddig is éllovasa volt a kriptogazdaságot érintő fejlesztéseknek, a svájci bank lépése egyelőre egyedülállónak számít a pénzügyi szektorban. Eddig a pénzintézetek igyekeztek inkább távol tartani magukat a kriptopénzektől, nemhogy integrálják azt a meglévő rendszereikbe. A Falcon Private Bank 14 milliárd dollár összegű eszközt kezel az ügyfelei részére. A digitális eszközök pedig új piacot jelenthetnek a bank ügyfeleinek a jövőben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük