Bankkártyát bocsát ki a Socios, amellyel a tokeneket lehet elkölteni

Néhány napja a Socios blokklánc-projekt a Twitteren bejelentette, hogy útnak indította saját betéti kártyáját, amely segítségével a platform felhasználói elkölthetik a tokenjeiket.

Érdemes azt megemlíteni, hogy ez a platform teszi lehetővé a felhasználók számára, hogy közvetlen kapcsolatba kerülhessenek kedvenc labdarúgó csapataikkal. Az elmúlt néhány évben sok olyan híres futballklub csatlakozott a projekthez, mint a Juventus, a Roma vagy a Barcelona. A Socios jelenleg 2 tokent használ, nevezetesen a Chiliz-t (CHZ), amely általában a csapat-tokenek vásárlására szolgál, és a nemrégiben elindított United Fan Token-t (SSU), amelyet a platformon regisztrált felhasználók jutalmazására használnak.

A Railsbank bankkal együttműködésben létrehozott bankkártya nemcsak az összes regisztrált felhasználó számára lesz elérhető a Socios weboldalán, de fiat valutákat, eurót és fontot is utalhatnak majd a szurkolók a kártyára és azzal bármilyen árut és szolgáltatást vásárolhatnak. A kártyának ezenkívül lesz saját IBAN-ja, amelyet 26 európai uniós ország is támogat.

Az esemény tiszteletére egy úgynevezett emlékkártyát, valamint egy pénzvisszafizetési rendszert is létrehoztak azok számára, akik CHZ tokent használnak. Emellett napi 100 euró értékű airdrops is kiadásra kerül. A kártya a Socios ID segítségével kapcsolódik az egyes felhasználók profiljához. A bankkártya igényléséhez viszont elengedhetetlen a KYC (ismerd meg az ügyfeled) azonosítás. A tervek szerint már e hónap végén elérhetőek lesz az új fizetőeszköz.

A Socios alapítója, Alexandre Dreyfus azt nyilatkozta, hogy “a Socios.com VISA kártyája mérföldkő a klubok és rajongóik között. A szurkolók még nagyobb elismerést kaphatnak – pénzügyi támogatásokat és jutalompontokat szerezhetnek, miközben javítják rajongói státuszukat az általuk kedvelt kluboknál történő vásárláshoz.”

Louisa Murray, a Railsbank globális értékesítési vezetője kijelentette:

„A fintech és a futball együtt, az álom! Nagyon örülünk annak, hogy a Chiliz és a Socios.com a Railsbank platformját választotta, ahonnan elindulhat ez a nagyon izgalmas termék. Szorosan együtt fogunk működni a csapattal annak biztosítása érdekében, hogy ez egy igazi siker legyen.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük