Bankman-Fried: Alapvetően semmit nem tudtam a kriptovalutákról

Régóta várt vallomásában az FTX társalapítója azt mondta, hogy senkit sem csapott be. Bankman-Fried végül a tanúk padjára ült a csalási per közepette, amelyben több mint 100 év börtönbüntetés várhat rá. A korábban népszerű tőzsde vezére az ellene felhozott vádakkal és a tőzsde összeomlásában való bűnösségével kapcsolatban azt állította, hogy ártatlan.

Bankman-Fried tegnap először szólalt fel esküdtszék nélkül, amely a per legjobban várt eseménye volt. Az FTX tőzsde irányításáról, döntéseinek jogszerűségéről és az elképesztő pénzszórásról kérdezték, de Bankman-Fried minden ellene felhozott vádat tagadott és ártatlannak vallotta magát.

Az FTX összeomlása továbbra is az egyik legvitatottabb fejlemény az egész digitális eszköziparban. Az ágazat egykori legnépszerűbb váltójáról kiderült, hogy csalárd módon járt el. A társalapító Sam Bankman-Friedet az USA történetének egyik legnagyobb pénzügyi bűncselekményének elkövetésével vádolták meg.

Most, a folyamatban lévő tárgyalás közepette Bankman-Fried végre a tanúk padjára ült, ahol azt vallotta, hogy nem csapott be senkit. A megdöbbentő vallomás azután érkezett, hogy Bankman-Fried kijelentette, hogy az FTX pénzfelvétele az Alameda Research fedezeti alapon keresztül legális volt.

A tárgyalás során SBF azt mondta: “Alapvetően semmit nem tudtam a kriptovalutákról az Alameda Research és az FTX megalapítása előtt. Egyáltalán fogalmam sem volt arról, hogyan működnek… Csak azt tudtam, hogy ezek olyan dolgok, amikkel lehet kereskedni”.

Amikor a védőügyvédje megkérdezte tőle, hogy miért alapította az Alameda Research-t 2017 őszén, azt mondta, hogy abban az időben “óriási volt az izgalom, és hatalmas pénz volt benne”, de nem sok infrastruktúra volt a nagy kereskedőcégek számára. Az Alamedával kapcsolatban azt is hozzátette Bankman, hogy a cég székhelye egy kétszobás AirBnB volt Kaliforniában és a Research nevet azért adta, mert akkor az divatos volt.

Ezen válaszok után elgondolkodtató, hogyan tudott a semmiből kriptobirodalmat létrehozni. Vagy jókor volt jó helyen, hozzáértő emberekkel körülvéve vagy nagyon is okos, és most a bíróság előtt próbálja eljátszani a hülyét, hogy lefaragjon a körülbelül 100 évre szóló szabadságvesztéséből.

Kapcsolódó cikkeink: