Bár az Ethereum ára beszakadt, ez az érme kilőhet 2023-ra

Számos befektető reménykedett benne, hogy a régóta várt, és szeptember 15-én végrehajtott „Merge” hatására az Ethereum értéke újra emelkedni kezd. Alábbi rövid írásunkban megvizsgáljuk, milyen lehetséges okok húzódhatnak az Ethereum mostani mélyrepülésének a hátterében és mire számíthatnak a befektetők a jövőt illetően.

Azoknak pedig, akik pontosabb és mélyrehatóbb elemzéseket szeretnének kapni a kriptopiac fontosabb eseményeiről, jó hírünk van. A jelenleg előértékesítési szakaszban lévő Dash 2 Trade segítségével egyszerre juthatunk profithoz és részesülhetünk veterán elemzők és mesterséges intelligencia által összeállított elemzésekhez.

Ethereum Merge

Leegyszerüsítve a Merge vagy más néven Egyesülés az Ethereum érme létrehozásának a folyamatát módosítja, ami az egész Ethereum ökoszisztémára is hatással volt. A Merge legfontosabb következménye, hogy az érme bányászása gyakorlatilag megszűnik. Mivel a kriptopénzeket idáig nem lehetett környezetbarátnak nevezni, ez hatalmas lépés egy zöldebb jövő irányába.

A Merge egy másik fontos hatása, hogy megközelítőleg 90%-al kevesebb token kerül forgalomba, ami nagyban hozzájárul az érme értékének a stabilitásához.

ethereum merge

Hasonló híreket a befektetők pozitívan szoktak fogadni, azonban az Ethereum esetében nem ez történt.

ETH vásárlása az eToron

Ha megvizsgáljuk az elmúlt hat hónap árváltozását akkor láthatjuk, hogy áprilisban még a 2600-2800 dolláros régióban mozgott az árfolyam. Ezt követően a nemzetközi helyzet fokozódásának és a gazdasági nehézségeknek következtébe az érme értéke 1000 dollár alá süllyedt. Ahogy a befektetők kezdtek egyre magabiztosabbak lenni, úgy erősödött vissza majdnem 2000 dolláros értékig az árfolyam. Azonban innen megint lefelé vezetett az út. Az Egyesülést megelőző héten még képes volt tartani az 1700 dollárt az érme értéke, azonban szeptember 15. után 1300 dollár alatt landolt, és azóta is ebben a régióban mozog.

Ethereum árfolyam ETH diagram

Ethereum árfolyam – forrás: TradingView

ETH vásárlása az eToron

Mi történt?

Joggal lehetnek csalódottak azok, akik arra számítottak, hogy egy kellemes bikafutam résztvevői lehetnek az Egyesülést követően. A már évek óta emlegetett Merge hatása pontosan az ellenkezője volt annak, mint amire mindenki számított.

Összevetve a gyakorlatilag bármelyik nagyobb kriptopénz árával az Ethereum árfolyam egyelőre követi az idei trendeket. Év eleje óta a BTC értéke 60%-át elvesztette, míg az ETH értéke 66%-ot csökkent.

Ahogy az egyre szaporodó negatív gazdasági hírek kezdtek begyűrűzni a piacokra, a befektetők bizalma megrendült az amúgy stabilnak hitt kriptopénzekkel szemben. Ahogy az lenni szokott, a bizalomvesztést után hamarosan magas volatilitás következett. Ezt a folyamatot pedig a Merge sem volt képes ellensúlyozni.

Az érme jövőbeni értékére vonatkozóan két uralkodó álláspont jellemző.

A fejlesztők számos előnyt emlegettek az Egyesüléssel kapcsolatban, azonban azt soha nem mondták, hogy rövidtávon emelkedni fog az érme értéke. Véleményük szerint az ETH árfolyamára vonatkozóan hosszútávon komoly pozitív hatást fog gyakorolni a Merge. Jelenleg viszont az árakat a piacokon uralkodó hangulat határozza meg.

Számos elemző viszont nem ennyire pozitív az ETH jövőjével kapcsolatban. Tagadhatatlan, hogy a környezet számára pozitív hatást értek el a fejlesztők, viszont ez nem volt gyógyír több kardinális problémára. Továbbra is – a versenytársakkal szemben – magas díjakkal rendelkezik az ETH hálózata, ráadásul a torlódás is egy állandó problémát jelent.

A kritikusok által megfogalmazott másik érv, az „ultrasounds money” vagyis „ultrahangpénz” elmélet bukása. Korábban a fejlesztők és az elkötelezett befektetők előszeretettel használták ezt a kifejezést, ami arra vonatkozik, hogy az ETH értéke még egy nagyobb háború vagy gazdasági összeomlás esetén is képes lenne megőrizni az értékét.

Mivel bebizonyosodott, hogy ez az állítás nem igaz, ezért az ETH-ba vetett alapvető bizalom is megrendült a befektetők részéről.

ETH vásárlása az eToron

Ezek is érdekelhetnek:

Dash 2 Trade – kiemelkedő befektetési lehetőség profi piaci előrejelzésekkel

Az információ hatalom. Ezt az elcsépelt mondást nem csupán a befektetők, de a különböző szignál és mesterséges intelligenciát használó kripto-analizáló szolgáltatók is jól ismerik. Annak érdekében, hogy profi kriptopiaci elemzéseket vagy szignálokat kapjunk, sokszor havonta több száz, vagy akár több ezer dollárt is ki kell fizetnünk. Arról nem is beszélve, hogy egyszerre több, különböző platform különböző szolgáltatásain keresztül kell információhoz jutnunk. Erre, és még sokkal többre kínál megoldást a Dash 2 Trade.

dash 2 trade előértékesítési szakasz

A jelenleg előértékesítési szakaszában lévő Dash 2 Trade sokkal több egy újabb unalmas ERC-20 tokennél. A befektetők az érme birtoklásán túl számos olyan előnyhöz juthatnak, ami más érmék esetében elképzelhetetlen.

Mi az a Dash 2 Trade?

A Dash 2 Trade fejlesztőinek a célja egy olyan platform létrehozása, aminek a használatával az új érmék közül könnyen eldönthetjük melyikbe érdemes befektetni és a legnagyobb érméknél milyen árváltozás várható.

A fejlesztők által bemutatott ütemterv szerint a kereskedőplatform 2023 első negyedében béta verzióban fog indulni és ezzel egyidőben CEX és DEX jegyzésre is kerül. Ezt követően 2024 második negyedében egy auto-trader bot is rendelkezésre fog állni a felhasználók számára, amit az év hátralévő részében további funkciók fognak követni.

A 15 fős fejlesztői csapat számos veterán fejlesztőből, mennyiségi elemzőből és mesterséges intelligencia szakértőből áll. Kitartó munkájuknak köszönhetően a platformon többek között lehetőség lesz auto-trading API és kockázati profilozók használatára, társadalmi indikátorok elemzésére és láncon belüli elemzésre egyaránt. Elmondhatjuk, hogy a Dash 2 Trade platformja a kriptopiac Bloomberg terminálja kíván lenni.

Az elővásárlás október 19-én indult el. A népszerűség egyik oka lehet, hogy a befektetők az érme magas megtérülési potenciálján túl hozzáférést is kapnak a Dash 2 Trade platformjához. Korlátozott hozzáféréssel ugyan, de lehetőség lesz ingyenes profilt is létrehozni. Akik azonban rendelkeznek Dash 2 Trade  tokenekkel, azoknak lehetősége nyílik alap vagy prémium fiók létrehozására is. Ezekkel a fent említett funkciókon túl számos más elemzőeszköz is a rendelkezésére áll majd a kereskedőnek.

Ha úgy döntünk, hogy csatlakozunk a befektetők köréhez, egyszerű a dolgunk. A projekt hivatalos weboldalán keresztül Ethereum, USDT vagy betéti bankkártya használata lehetséges. Utóbbi esetében azonban egyéb díjak is felszámolásra kerülhetnek, ezért olcsóbb lehet a kriptotárca használata a fizetés során.

Jelenleg egy token ára 0.05 USDT áron érhető el és a minimum vásárlási limit mindösszesen 1000 D2T, ami nagyjából 20.000 forintnak felel meg. Amint az előértékesítési szakasz második része lezárul, a továbbiakban már 0.0513 USDT áron lesznek az érmék elérhetőek.

Ahogy láthatjuk a Dash 2 Trade fejlesztői hatalmas fába vágták a fejszéjüket. Viszont a profi csapatuknak és a projekt transzparenciájának köszönhetően minden esélyük megvan rá, hogy sikerrel járjanak.