Bekeményít a Binance a visszaélések ellen

A világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance szigorúbb intézkedéseket vezet be a számla- és rendszervisszaélések megakadályozása érdekében.

Új intézkedések a számlákkal való visszaélések megakadályozására

Június 27-én a Binance bejelentette, hogy szigorúbb intézkedéseket vezet be a számlákkal való visszaélések kezelésére, beleértve az összes számlaaktivitás fokozott ellenőrzését. A vállalat nemrégiben észrevette, hogy egyes felhasználók visszaélnek bizonyos számlafunkciókkal. Ezáltal tisztességtelen előnyhöz juthattak, például kedvezőbb díjszabást és magasabb API-korlátokat sikerült elérniük.

A Binance kijelentette, hogy felfüggesztheti vagy megszüntetheti azokat a számlákat, amelyek visszaélésekben vesznek részt.

Számlák megszüntetése szabálysértés esetén

A tőzsde különféle számlatípusokat kínál, amelyek visszaélésekre adhatnak lehetőséget a kedvezőbb díjszabás érdekében. Ide tartoznak az alszámlák és a kezelői számlák.

A tőzsde szigorúan fellép azok ellen, akik jogosulatlan hozzáférést biztosítanak másoknak, és megszüntetheti a szabályokat megszegő felhasználók számláit. A Binance továbbá minden felhasználói számla fokozott ellenőrzését tervezi.

„Annak érdekében, hogy számlafunkcióinkkal ne élhessenek vissza, tovább erősítettük az összes számla használatának és kapcsolódó tevékenységeinek ellenőrzését” – közölte a vállalat.

A Binance létrehozott egy bejelentő csatornát is, ahol a felhasználók jelenthetik a számlákkal való visszaéléseket. Jutalmazási rendszert is kínálnak az igazolt esetek bejelentőinek.

A Binance API három különböző típusú korlátozással rendelkezik: fix korlátozások, gépi tanuláson alapuló korlátozások és webalkalmazás-tűzfal korlátozások, amelyeket egyes felhasználók megpróbáltak kihasználni.

Binance UAE engedélye jóváhagyva

Kapcsolódó hírként a Binance bejelentette, hogy június 26-án megkapta a dubaji Virtuális Eszközök Szabályozási Hatóságától (VARA) a virtuális eszköz szolgáltatói (VASP) engedélyt a helyi Binance FZE tőzsde működéséhez.

A vállalat közölte, hogy az összes dubaji lakos számláját átviszik a Binance Global tőzsdéről az újonnan szabályozott Binance FZE tőzsdére.

A tőzsde natív tokenje, a BNB, a cikk írásakor 573 dolláron állt. A BNB az elmúlt hónapokban sokkal jobban teljesített, mint altcoin társai. Június 6-án elérte a 717 dolláros történelmi csúcsot, míg más altcoinok nagyot zuhantak.