Az egyik legnépszerűbb termékét szünteti meg a Binance

A Binance letiltotta a copy trading lehetőségét az európai felhasználók számára. A népszerű termék letiltása is a MiCA rendelet hatálybalépésének köszönhető.

Az európai felhasználóknak nem lesz elérhető mostantól a Binance copy trading

A Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje a kereskedési volumen alapján, letiltotta európai felhasználói számára a copy trading szolgáltatását. A lépés az európai piacon életbe lépő kriptoeszközöket érintő MiCA szabályozásnak köszönhető.

Ez a szabályozási változás, amely a tervek szerint június végén lép életbe, jelentős változást jelent az Európai Unió (EU) kriptovaluta szektorára.

A Binance értesítette az Európai Uniós felhasználókat a copy trading azonnali korlátozásáról

A szerdai naptól az európai Binance-felhasználók mobilalkalmazásukon egy üzenetet találtak, amely arról tájékoztatta őket, hogy a copy trading szolgáltatás már nem érhető el régiójukban. Ezt megelőzően a Binance már figyelmeztette a felhasználókat a szolgáltatások korlátozásáról, mi is írtunk erről korábban.

A tőzsde azt tanácsolta a felhasználóknak, hogy 2024. június 27-én, 20:59-ig (UTC időzóna szerint) zárják le pozícióikat a copy tradingben, és helyezzék át pénzeszközeiket azonnali pénztárcájukba. Ezt követően a fennmaradó nyitott pozíciókat piaci áron automatikusan lezárják, és az eszközöket azonnali pénztárcába rakja át a rendszer. 

Ez a fejlemény azután következett be, hogy a Binance június 21-én új szabályokat jelentett be a nem engedélyezett stablecoinokra vonatkozóan az EU-ban. Június 30-tól a felhasználók nem kereskedhetnek, utalhatnak be vagy vonhatnak ki olyan stabil érméket, amelyek nem követik a MiCA irányelveit.

„A MiCA által nem engedélyezett stabil érmék, beleértve az USDT-t és más stabilcoinokat, továbbra is elérhetők lesznek a Binance azonali (spot) kereskedésében és a Binance nem fogja fokozatosan megszüntetni ezeket a stabil érméket” – áll a korábbi e-mailes közleményben.

A váltó a jutalmazási és ajánlási rendszerét is megváltoztatta

Június 24-től az azonnali és tőkeáttételes kereskedés ajánlói jutalékjai a BNB-ben, a Binance natív tokenjében kerülnek kifizetésre a stabil érmék helyett. Ezért a Binance azt tanácsolta európai felhasználóinak, hogy vizsgálják felül állományukat, és fontolják meg a szabályozott stabil érmékre vagy más digitális eszközökre való átállást a június 30-i határidő előtt.

A MiCA-rendelet új szabályokat határoz meg a kriptovaluta eszközökre vonatkozóan az EU-ban

A 2023-ban bevezetett MiCA az első kifejezetten a kriptoeszközökre vonatkozó szabályozás az EU-ban, amely jogi egyértelműséget kínál az érdekelt felek számára. Kategóriákba sorolja a digitális eszközöket, meghatározza az alkalmazandó törvényeket, és kijelöli a végrehajtásért felelős szerveket.

Ez a rendelet szabályozási kérdésekkel foglalkozik, egyenlő versenyfeltételeket biztosít a kriptovállalkozások számára az EU-ban. Emellett pedig megszünteti a szabályozás széttagoltságát a tagállamok között. Védi a befektetőket, megakadályozza a csalást, és biztosítja a pénzmosás elleni küzdelem (AML) és a pénzügyi törvények betartását.

Az iparági szakértők úgy tekintenek a MiCA-ra, mint egy úttörő lépésre a kontinens kriptoeszközökre vonatkozó egységes szabályozási rendszerének kialakításában. A MiCA precedenst teremthet a nemzetközi kriptoszabályozásban, mintaként szolgálva más régiók számára.