S.L. Benfica az első nagy labdarúgóklub, ami kriptovalutát is elfogad

  • 17
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

S.L. A Benfica az első nagy labdarúgóklub, ami elfogadja a kriptovalutával való fizetéseket, miután partnerségre lépett az UTRUST fizetési platformmal.

A portugál klub így lehetővé teszi, hogy rajongói termékeket kriptovalutával vásárolhassák meg UTRUST tokennel (UTK), bitcoinnal és ethereummal.

[su_box title=”Mi az az UTRUST?” style=”glass”]A már jól ismert PayPalhoz hasonlóan működő internetes fizetési felület, amelyen keresztül különböző kriptovalutákkal fizethetünk biztonságosan. Habár számtalan kripto fizetési platform létezik, ez az első olyan hely, ahol az alacsony költségek mellett, a vásárlói biztonság is fontos.[/su_box]

Benfica szerint a kriptovaluták elfogadásának döntése mögött az áll, hogy fejleszteni kívánják az e-kereskedelmi stratégiájukat, ezért szükségét látták új fizetési eszközök bevezetésének, hogy így bővítsék globális közönségüket. Jelenleg a portugál csapatnak 14 milliós rajongóbázisa van, és Portugália legnépszerűbb klubjaként tartják számon.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sport Lisboa e Benfica (@slbenfica) on

A csapat reméli, hogy a felhasználói élmény javításával a kriptovaluta tulajdonosok számára még vonzóbbá teszik a klubot.

A rajongói bázis kulcsfontosságúnak számít az új fizetési mód elfogadásának döntésében, mondta S.L. Benfica vezérigazgatója, Domingos Soares de Oliveira.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy támogatóink közül sokan most váltak először digitális felhasználókká, így az új technológiák bevezetésével és a legjobb online élmény biztosításával, az élen akarunk járni.” – mondta Oliveira.

A klub szerint a kriptovaluták használatának hozzáadásával megszűnnek majd a hitelkártyás fizetésekkel kapcsolatos gyakran felmerülő problémák, mint például a visszafizetések és a csalások. Ráadásul az újítás lehetővé tenné, hogy a Benfica bankszámlájára kerüljön az összeg már ugyanazon a napon, amikor az online áruházban a vásárlás megtörtént.

„Alig várjuk, hogy megindulhasson az első kriptovalutával történő utalás” – mondta a klub vezérigazgatója.

Az UTRUST társalapítója és vezérigazgatója, Nuno Correia szerint a partnerség előrelépést jelent a blockchain ökoszisztéma pénzügyi szolgáltatásainak működésében.

„Ez a partnerségi megállapodás Portugália első számú labdarúgóklubjával jelentős mérföldkőnek számít az UTRUST és a blockchain ökoszisztéma egésze számára” – mondta Correia.

A futballpálya az a hely, ami szívesen fogadja a kriptovalutát és a blokklánc technológiát. A népszerű portugál labdarúgóklub csak az egyike azon sok európai kluboknak, aki pénzügyi alternatívákat fogad el azért, hogy új közönséget érjen el. A Real Madrid, West Ham, Juventus és a Hull City is ilyen-olyan formában támogatja a kriptogazdaság fejlődését.

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.