Labdarúgás az elfogadottságért folyó küzdelem új frontja – Hull City szurkolók és egy blokklánc cég 45 millió fontos ajánlatot tesz a klubra

A SportyCo mobilizálta az egyesült államoki és egyesült királysági befektetőit, hogy a klub szurkolóival közösen felvásárolják a fociklubbot. Az elmúlt hónapokban egyre több kriptogazdasági startup / ICO / vállalat látott fantáziát a labdarúgásban és sorra születtek a partnerségi megállapodások. A kriptocégek ezzel nem csak egy jövedelmező iparágba teszik be a lábukat, de egyben hűséges szurkolók millióit is.

Egy blokklánc cég és egy labdarúgó csapat szurkolótábora egyesíti erőit hogy kivásároljanak egy csapatot. A Hull City Football Club pillanatnyilag az egyiptomi üzletember Assem Allam tulajdonában van, de nem sokáig. A SportyCo közösen a Hull City Supporters Trust szurkolói csoporttal 45 millió fontos ajánlatot készül tenni a klubra.

A Hull Daily Mail értesülései szerint intézményi befektetők az USA-ból és Egyesült Királyságból a SportyCo-n keresztül kívánnak beszállni a klubba közösen a Hull City szurkolókkal, akik szintén beleadnak a befektetési alapba. Hogy pontosan milyen arányban járulnak hozzá a felvásárláshoz, az még kétséges.

“100%-ban biztosak vagyunk benne,” mondta Geoff Bielby, a Hull City Supporters Trust vezetője, “ez valami új az intézményi befektetők és a szurkolói tábor egyesítésére és segítségével mindenki eléri a célját, ami egy sikeres és stabil Hull City AFC amit öröm lesz a pályán nézni.”

A SportyCo, ami egy forrásgyűjtő oldal a sportkluboknak már nem először kerül a hírekbe azzal, hogy blokklánc-alapú szolgáltatást nyújt a sportkluboknak és játékosoknak. Az idei év elején segített kifejleszteni egy kriptopénz a brazil fociklubnak, az Avai-nak. Egyébként nem kis neveket vonultat fel a cég mert, kapcsolatba hozható a volt brazil válogatott Roberto Carlos-sal és Charlie Shremmel is.

A kriptopénz kibocsátás célja az volt hogy a klub 20 millió dollárnyi új forráshoz jusson és hogy vajon elérte-e a forráscélt a klub, az még nem tisztázott. A szurkolóknak a klub kriptopénzének megvásárlása erősebb motiváció mint például dollárral vagy euróval fizetni pusztán a jegyekért mivel általában extra előnyökkel jár az ilyen tokenek birtoklása.

Hogy pontosan mennyit is dobnak a közösbe a Hull City szurkolók azt nehéz megállapítani és hogy pontosan mekkora részesedésük lehet a klubban. Becslések szerint a regisztrált Hull City szurkolók száma 4000-re tehető.

Labdarúgás: az elfogadottság növelésének új frontja

A Hull City nem az első mely kriptogazdasági szereplőkkel kerül kapcsolatba.

A gibraltári Gibraltar FC csapat játékosai például már egy ideje kriptopénzben kapják a fizetésüket.

A török Harunustaspor még múlt évben volt az első, mely bitcoinban fizetett egy játékosért cserébe.

A Juventus csapata szurkolói token kibocsátást tervezi hogy közelebb vigye a táborát a sztárjátékosoktól hemzsegő fociklubjához.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük